25. 04. 2018 - 17:59
Izjednačeni omjer, stari znanci, najbolji igrači i top treneri...
907
Shares
Izjednačeni omjer, stari znanci, najbolji igrači i top treneri – očekuje nas veliki spektakl

PRED POLUFINALNI OGLED

Izjednačeni omjer, stari znanci, najbolji igrači i top treneri – očekuje nas veliki spektakl

Germanijak.hr
25. 04. 2018 - 17:59
0
Shares

Nakon sjajne polufinalne utakmice odigrane sinoć na Anfieldu između Liverpoola i Rome (5:2) danas nas na Allianz Areni očekuje novi spektakl elitnog nogometa, i to između dva istinska nogometna velikana koja su zajedno osvojila 17 naslova prvaka Europe i još su osam puta igrali u finalu.

Povijest međusobnih dvoboja Real Madrida i Bayerna u europskim natjecanjima prilično je bogata i dugačka. Samo u Ligi prvaka, ova su se dva kluba susrela 24 puta, oba kluba imaju po 11 pobjeda dok su tek dvije utakmice završile neriješeno. Iako se nikada nisu susreli u finalu, Bayern i Real čak su se šest puta sučelili u polufinalima, i rezultat je 4-2 u prolazima za Bayern.

Prošle sezone ova su se dva kluba međusobno susrela u četvrtfinalu. Real je u Munchenu pogocima Cristiana Ronalda slavio 2:1, a u „kontroverznom“ uzvratu Bayern je nakon regularnog dijela imao 2:1, no Real je do kraja zabio tri gola i slavio 4:2. C. Ronaldo je u toj utakmici zabio hat-trick, od kojih su dva gola pala iz zaleđa.

Obje momčadi prilično su lagano izborile plasman u nokaut fazu natjecanja, iako obje kao drugoplasirane u skupinama, iza PSG-a, odnosno Tottenhama, a Real je do sada imao svakako puno teži put do polufinala. Naime, dok je Bayern morao svladati Bešiktaš (8:1) i Sevillu (2:1), Real je morao proći PSG (5:2) i Juventus (4:3).

Također, obje momčadi imaju fenomenalan igrački kadar, među top 5 na svijetu, bez dvojbe, ali i izvanserijske stručnjake na klupi. Na jednoj strani sjedi superiskusni 73-godišnji Jupp Heynckes koji je 1998. osvojio svoju prvu Ligu prvaka upravo s Realom, a 2013. je taj uspjeh ponovio s Bayernom, dok je na drugoj strani mladi Zinedine Zidane koji se trenerskim poslom bavi tek nekoliko godina, a iza sebe već ima dva trofeja LP.

big-1519659180-zidane-zelim-da-neymar-igra-protiv-nas

Heynckes, kojeg će na kraju sezone na klupi zamijeniti naš Niko Kovač, ne može računati na Artura Vidala, Kingsleya Comana i Manuela Neuera, dok su upitni David Alaba i Corentin Tolisso. No i bez njih Bayern je nevjerojatna momčad u kojoj okosnicu čine napadači Robert Lewandowski (ove je sezone zabio 39 pogodaka u 43 utakmice) te stariji, ali još uvijek izvanserijski Arjen Robben i Franck Ribery. Bayern je matematički osigurao novi naslov prvaka Njemačke, ostaje mu još finale kupa protiv Kovačevog Eintrachta i dakako napad na šesti naslov prvaka Europe u povijesti.

bayern

A u polufinalu su dobili najtežeg mogućeg protivnika, Real Madrid, specijalista za ovo natjecanje koji je prvakom Europe bio 12 puta u povijesti, od čega tri puta u zadnje četiri godine, dvije uzastopno. Zidane će večeras za razliku od kolege na suparničkoj klupi imati na raspolaganju sve igrače, prva postava Madriđana je i te kako poznata, ostala je dvojba jedino između Isca ili Garetha Balea, no prema pisanju španjolskih medija, Isco će krenuti od prve minute, odmah iza C. Ronalda i Karima Benzeme, dok će Velšanin (kao i Mateo Kovačić) svoju priliku čekati s klupe za pričuve.

1

U ovoj utakmici teško je prognozirati pobjednika, zato igramo „sigurniju“ okladu oba daju i tri plus. Naime, od posljednjih 10 međusobnih utakmica u Ligi prvaka, šest ih je završilo s navedenom okladom, na osam utakmica je palo tri ili više golova, a na sedam su obje momčadi zabile barem po jedan gol.

Učitaj još novosti