24. 04. 2018 - 22:42
Tanov Cardiff vodio, pa upisali poraz koji bi ih mogao koštati...
907
Shares
Tanov Cardiff vodio, pa upisali poraz koji bi ih mogao koštati plasmana u Premier ligu

CHAMPIONSHIP

Tanov Cardiff vodio, pa upisali poraz koji bi ih mogao koštati plasmana u Premier ligu

24. 04. 2018 - 22:42
0
Shares

Svi smo upućeni u dešavanja oko fudbalskog kluba Sarajevo, a vlasnik istog je Vincent Tan, biznismen iz Malezije koji je kupio Cardiff prije Sarajeva i ubrzo je imao klub koji igra u Premier ligi. Cardiff je poslije ispao iz lige, a sada imaju veliku priliku da se vrate u društvo najboljih. Večeras su imali velikih 0:1 protiv Derbya koji se bori za jedno od mjesta koje vodi u doigravanje i eventualni plasman u Premier ligu, ali na kraju su ipak poraženi i to rezultatom 1:3.

Cardiff je poveo sa 0:1 preko Petersona u 28. minuti utakmice. Ovo je ujedno bio konačan rezultat prvog poluvremena. Totalna izjednačenost bila je u prvom poluvremenu, da bi u drugom domaća ekipa Derbya zaigrala sjajno. Lomili su Cardiff i slomili su ih tri puta. Prvi put pogodili su preko Jeromea u 69. minuti utakmice, a Vydra je u 82. minuti pogodio za 2:1. Konačan rezultat postavio je Jerome u 90. minuti svojim drugim golom danas. Stanje na tabeli je takvo da Cardiff sada ima svega jedan bod više od trećeplasirane ekipe Fulhama. Zvanično Wolvesi će ponovo igrati Premier ligu, a zaslužili su to, dok će ekipa Derbya da vodi veliku bitku za peto ili šesto mjesto jer zaostaju svega bod za Middlesbroughom našeg Muhameda Bešića koji je sjajan od kako je došao na posudbu. 

Nottingham je kao domaćin u drugoj večerašnjoj utakmici pobijedio Barnsley sa 3:0. Domaća ekipa sa 52 boda igra bez opeterećenja do kraja sezone, dok se gosti bore za opstanak, a nakon ove utakmice ostaju na 38 bodova što je dva manje od Boltona koji je iznad crte. Naredna ekipa ima pet bodova više, dok Burton koji je ispod njih ima isti broj bodova kao i oni.

 

Učitaj još novosti