25. 04. 2018 - 09:15
Jose Mourinho: Neznalica sa stilom
907
Shares
Jose Mourinho: Neznalica sa stilom

OTJERAO MNOGE ZVIJEZDE

Jose Mourinho: Neznalica sa stilom

25. 04. 2018 - 09:15
0
Shares

Nije moguće ne dotaknuti se Jose Mourinha nakon jučerašnje briljirantne utakmice Mohameda Salaha u Ligi prvaka, a ponovo je samim izlaskom iz igre dokazao da je najbolji igrač u Liverpoolu i da bez njega ništa ne bi bilo isto. Vodio je Liverpool do 75. minute sa visokih 5:0 koje protiv ovakvog Liverpoola niko ne bi mogao stići, ali onda Jurgen Klopp želi da odmori Salaha, on naravno dobija aplauz cijelog stadiona, ali onda i njegova ekipa prima dva gola i utakmica se završava daleko povoljnijim rezultatom 5:2. 
 



Dvadesetpetogodišnjak je trenutno najbolji strijelac, a iza njega su veliki Ronaldo i Messi, pa bi konačno u slučaju osvajanja Lige prvaka mogao da dođe i do zlatne lopte koju godinama unazad osvajaju Messi i Cristiano Ronaldo. Već je dobio zlatnu kopačku u Engleskoj Premier ligi i bilo bi to sjajno ukoliko dođe i do ove značajnije nagrade. Jose Mourinho je prilikom dolaska u Chelsea 2013. godine već imao Mohameda Salaha i Kevina de Bruynea koji je svega godinu dana trenutno stariji od slavnog egipćanina. Guardiola je smatrao da je Kevin de Bruyne trebao da osvoji zlatnu kopačku, a nije jedini, pa je i to dokaz kakvog je igrača otjerao Mourinho iz Chelseaja. Nijedan od njih nikada nije shvatio Mourinhove planove, a Salah je odigrao svega 13 utakmica pod vodstvom Josea i naravno bez povjerenja trenera nije uspio ni da se dokaže. Nakon trinaest utakmica prodali su ga u Fiorentinu iz koje odlazi u Romu za 13 miliona eura, a kasnije su za svega godinu dana iz Liverpoola reagovali i kupili su ga za 50 miliona eura. Danas više ni sami ne znamo njegovu vrijednost, a sigurno je najskuplji nogometaš na svijetu kada se u obzir uzmu sinoćnja dva gola i dvije asistencije.
 



Za de Bruynea je Chelsea uzeo nešto više novca, a u pitanju je 20 miliona eura prilikom prodavanja u Wolfsburg. Njemačka momčad je također sjajno zaradila zahvaljujući 'velikanu' Mourinhu, a zarada je bila 62 miliona eura što je plus od 42 miliona za kratak period. Moramo spomenuti i Lukakua kojeg je prodao u Everton za 30 miliona eura, a kasnije ga je kupio prilikom preuzimanja Manchester Uniteda i izdvojio je za njega nevjerovatna 103 miliona eura. Sa razlogom se pitamo koliko je to poseban Jose Mourinho jer ako jeste onda je poseban u daleko lošem smislu, a ona druga strana je već odavno daleko iza njega i teško da će se vratiti na nju sa svojim stavom i pogledima koje ne želi da mijenja, a morao bi. Dovoljan je jedan Martial kojeg tjera iz Uniteda, ali i Rashford, te Mkhitaryan koji je igrao sjajno u Unitedu, ali... Navedeni igrači prije posljednjih su svi iz jednog kluba i to Chelseaja, a vjerujte nam ima ih još mnogo. 

 

Učitaj još novosti