24. 04. 2018 - 22:13
NAJBOLJI IGRAČ NA SVIJETU SRUŠIO ROMU Ali Klopp je izvođenjem...
907
Shares
NAJBOLJI IGRAČ NA SVIJETU SRUŠIO ROMU  Ali Klopp je izvođenjem Salaha nakon 5:0 napravio veliku grešku!

BILI BLIZU FINALA, A SADA...

NAJBOLJI IGRAČ NA SVIJETU SRUŠIO ROMU Ali Klopp je izvođenjem Salaha nakon 5:0 napravio veliku grešku!

24. 04. 2018 - 22:13
0
Shares

Brutalno dobru utakmicu odigrali su večeras nogometaši Liverpoola koji su sa visokih 5:2 pobijedili Romu na krilima sjajnog Salaha, ali i fenomenalnog Firmina. Sve je bilo sjajno do 75. minute utakmice, ali onda se opustio Jurgen Klopp i napravio ogromnu grešku jer je izveo Salaha, a uveo Ingsa i odmah je nastala drama.

Prvih dvadesetak minuta Roma se držala tako dobro da niko nije mogao reći da će doći do potopa, a čak je izgledalo kao da bi zapravo oni mogli doći do prednosti. Kolarov je čak i stresao prečku, ali Liverpool ima Mohameda Salaha i sa pravom se može reći najboljeg nogometaša na svijetu u ovom trenutku. Načeo je Mohamed Salah mrežu Rome u 38. minuti utakmice, a pogodio je fenomenalno. Golman Rome Alisson se ispružio koliko god je mogao, ali nije bilo dovoljno. Salah je počistio paučinu sa Alissonovog desnog gornjeg ugla šutem sa kontra strane. Do drugog gola čekali smo do 46. minute, a sjajno prolazi dvojicu igrača Firmino i dodaje do Salaha koji lagano zabija preko Alissona koji je izašao na vrh šesnaesterca. Firmino je bio asistenst kod prva dva gola. 

Ako je Roma radila nešto u prvom, onda u drugom nije apsolutno ništa. Redale su se prilike Liverpoola, a od 56. minute nakon što je Mane pogodio krenuo je potop Rome. Ovaj put asistent je bio Salah, a svega pet minuta nakon prve asistencije došla je i druga koja je bila za Firmina koji pogađa prvi put večeras. Korner i ubačaj u šesnaesterac u 69. minuti utakmice bio je dovoljan za devetu asistenciju koju je upisao zahvaljujući pogotku Firmina. 

Pola udaraca Liverpoola večeras išlo je u okvir gola, a da je prisebniji bio Mane potop bi bio još veći. Salah je četiri puta šutirao prema golu, a četiri puta je to bilo u okvir gola što daje sjajnu statistiku kada se pogleda da je postigao dva gola večeras. Salah je iz igre izašao u 75. minuti, a umjesto njega je ušao Ings. Cijeli stadion je aplaudirao velikom majstoru koji je mogao više nego zadovoljan i u miru da posmatra utakmicu do kraja. Već smo trebali konstantovati kako je Roma ispala, ali onda Džeko pogađa u 81. minuti utakmice nakon što je sjajno primio loptu na prsa i lijepo provukao loptu ispod golmana Liverpoola

, a samo četiri minute kasnije Roma dobija penal koji pravi Milner i Strootman pogađa za 5:2. 

Sigurno će biti mnogo drame u uzvratu, a Liverpool koliko god imao visok rezultat neće izaći lako na kraj sa Romom jer svima je poznato šta su uradili Barceloni. Ukoliko Roma ponovi sličnu igru bila bi to jedna od najvećih senzacija ikada s obzirom da je momčad Jurgena Kloppa imala 5:0. Golove sa večerašnje utakmice pogledajte u nastavku.
 


 

 

Učitaj još novosti