24. 04. 2018 - 21:36
Poznata Mandžukićeva sudbina
907
Shares
Poznata Mandžukićeva sudbina

NAPADAČ JUVENTUSA

Poznata Mandžukićeva sudbina

24. 04. 2018 - 21:36
0
Shares

Prema posljednjim pisanjima medija u Italiji Mario Mandžukić je došao do kraja svoje karijere u Juventusu. Mario Mandžukić je u Juventus došao 2015. godine iz Španije, tačnije Atletico Madrida. Tridesetjednogodišnjak ima 81 nastup za reprezentaciju Hrvatske, a postigao je odličnih 30 golova. 

Iako je ove sezone bio jedan od ključnih nogometaša u Juventusu i Massimilliano Allegri ga je hvalio više puta, on bi na kraju sezone ipak trebao napustiti klub. Prema pisanju Rai Una samo je bilo pitanje vremena kada će se zvanično reći da odlazi, a dobio je nekoliko ponuda iz Kine koje su veoma bogate. Već odavno odlični nogometaši pred kraj karijere odlaze u Kinu da uzmu veliki novac za svoje igre, a kakve god da bile Kinezima to očigledno bilo jer i nakon mnogo promašaja i dalje kupuju. Plate nekim nogometašima su išle i do 40 miliona eura po sezoni, a na kraju bi dobili svega par golova od njih.

Prema pisanju Rai Una jedina šansa za Mandžukića bila bi ostajanje Allegrija na klupi Juventusa, a tada bi i on navodno ostao još jednu sezonu što opet nije 100% sigurno. Visoki napadač Juventusa ove sezone odigrao je ukupno u svim takmičenjima 39 utakmica, a postigao je 10 golova i upisao 3 asistencije. Posebno je impresivna statistika u Ligi prvaka ove sezona jer je na svega šest nastupa postigao četiri gola.

 

 

Učitaj još novosti