23. 04. 2018 - 22:32
VELIČINA KAKVIH DANAS SKORO DA NEMA Ide na Mundijal, ali...
907
Shares
VELIČINA KAKVIH DANAS SKORO DA NEMA Ide na Mundijal, ali ostaje u klubu uprkos ispadanju u drugu ligu

HECTOR VOLI KOLN

VELIČINA KAKVIH DANAS SKORO DA NEMA Ide na Mundijal, ali ostaje u klubu uprkos ispadanju u drugu ligu

23. 04. 2018 - 22:32
0
Shares

Njemački nogometni reprezentativac Jonas Hector produžio je ugovor s Kölnom do 2023. godine, uprkos tome što je ekipa blizu ispadanja iz Bundeslige. Hector, iako su “jarčevi” na dnu tablice i izvjesno odlaze u Zweitu, nije želio iskoristiti izlaznu klauzulu, već je na dvije godine više potpisao novu saradnju. Ovaj 27-godišnji lijevi bek rekao je da duguje Kölnu jer mu je omogućio da dođe do reprezentacije preko četvrte lige.

“Vezan sam za klub i osjećam se odlično u Kölnu. Ne bih imao problem da odem u drugi klub na kraju sezone, ali to ne bi bilo ispravno. Odluka je jasna, pripadam Kölnu i želim u novu sezonu ući s istim suigračima i navijačima”, rekao je Hector za klupsku stranicu.

Zanimljivo da se svojevremeno na isti korak odlučio i ljubimac kluba i cijelog grada Lukas Podolski, također kada je Köln ispao u drugu njemačku ligu u trenutku kada je bio reprezentativac. Hector je član Kölna već osam godina, odigrao je 187 utakmica i bio dio momčadi i u Zweiti, ali i u Ligi Europe gdje je u grupi završio iza Arsenala i Crvene Zvezde.

Nakon jedne sezone u niželigaškom SV Auersmacheru i tri sezone u drugoj momčadi Kölna, Hector je 2013. godine prešao u prvu momčad Köln i postao standardni prvotimac. Za reprezentaciju je debitirao 2014. godine, a sudjelovao je i na Euru 2016. godine u Francuskoj.

Ove sezone Köln bilježi loše rezultate u Bundesligi i tri kola prije kraja nalazi se pred “nemogućom misijom” jer ima čak osam bodova manje od Freiburga koji je na mjestu za doigravanje.

Učitaj još novosti