23. 04. 2018 - 21:59
JE LI NA POMOLU SPEKTAKULARAN TRANSFER? "Uživam gledati Džeku...
907
Shares
JE LI NA POMOLU SPEKTAKULARAN TRANSFER?

JURGEN KLOPP ISKREN

JE LI NA POMOLU SPEKTAKULARAN TRANSFER? "Uživam gledati Džeku kako igra!"

23. 04. 2018 - 21:59
0
Shares

Liverpool i Roma sutra će odmjeriti snage u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Igra se na Anfieldu, u Liverpoolovoj "bazi", s početkom u 20:45 sati, a utakmicu je iz kuta redsa najavio trener Jürgen Klopp.

"Gledam Romu dosta. Zaista zanimljiva momčad. Znam Edina Džeku iz Njemačke, sviđa mi se kao igrač i volim ga gledati. Kvalitetna su momčad, u prošloj su utakmici napravili 7-8 izmjena i svejedno pobijedili. To im je velika prednost u ovom trenutku. Imaju različite opcije u napadu - Džeku, Schicka, Undera, Nainggolana... Svi su dobri, iskusni", hvali suparnika njemački trener. Inače, Džeko se povezivao s prelaskom u Chelsea, a nagađa se da bi ga rado upravo redsi vidjeli u svojim redovima.

Mnogi su dvoboj Liverpoola i Rome okarakterizirali kao duel autsajdera no Kloppa to ne dira previše.

"Baš me briga šta ljudi misle. Svi su već vidjeli polufinale Barcelona - Manchester City. Ali nije tako, jer je ovo nogomet. Roma i mi, zaslužili smo ovo. A ako uđem u finale, bit će mi to drugi put u životu. Niko to nije očekivao. I sve je moguće", kaže Liverpoolov menadžer.

Okršaj Cityja i Liverpoola obilježili su i mini navijački neredi kad je napadnut autobus s igračima Manchester Cityja. Klopp se nada da ovaj put neće biti takvih incidenata.

"Na stadionu neka navijači budu kao i protiv Cityja. Izvan, molim da pokažete poštovanje koje smo dužni pokazati. Poznati smo po odličnoj atmosferi, ne moramo druge zasuti raznim predmetima. Protivnici postoje samo na terenu", zamolio je Klopp.

jurgen-klopp

Priča dana je Salahova nagrada za igrača godine u Premier ligi.

"Nisam pričao s njim jer je bio u Londonu, ali kad dođe, reći ću mu u lice ono šta mu imam za reći. Ta je nagrada posebna jer je dodjeljuju igrači i jer ju je osvojio pored odličnog De Bruynea", kaže Klopp i osvrće se i na činjenicu da će Egipćanin igrati protiv svog bivšeg kluba Rome.

"Prilično sam siguran da Romini braniči neće biti prijateljski raspoloženi. Vrlo rano će Mo osjetiti da to više nisu njegovi saigrači i onda neka im uzvrati", ističe Klopp u polušali. A u istom je tonu nastavio i na pitanje o sličnostima sa Rominim trenerom Di Francescom.

eusebio-di-francesco

"Sličnosti? Obojica nosimo naočale. I neobrijani smo. Osim toga, mislim da se talijanskim klubovima ne isplati sarađivati sa mnom. Ja znam samo naručiti špagete u restoranu!", uza smijeh je odgovorio Nijemac, a onda nešto ozbiljnije dodao:

"Slično smo došli u velike klubove. S manjim klubovima imali velike uspjehe. Što se stila tiče, ne znam tačno. Mi volimo igrati nogomet, to je očito. Možda i postoje sličnosti, ali neće to ni njemu ni meni olakšati život sutra..."

roma-shakhtarKojeg igrača Rome bi uzeo da može? "Ne želim odgovoriti na to pitanje!"

Veznjak i kapiten Liverpoola, Jordan Henderson, slikovito je najavio dvoboj s Romom:

"Čeka nas drugačija utakmica nego protiv Cityja. Morat ćemo odgovarati na drugačija 'pitanja'. Ali igrali smo u Europi dosad s dosta dobrih momčadi koje su nam postavljale "pitanja" pa smo dobro odgovarali na njih. Moramo igrati visokim intenzitetom i stvarati prilike za gol."

Učitaj još novosti