23. 04. 2018 - 21:30
Uzdanica Vučice otkrila: Imamo specijalnu taktiku za Mohameda...
907
Shares
Uzdanica Vučice otkrila: Imamo specijalnu taktiku za Mohameda Salaha!

PRED SUTRAŠNJI DVOBOJ

Uzdanica Vučice otkrila: Imamo specijalnu taktiku za Mohameda Salaha!

23. 04. 2018 - 21:30
0
Shares

Veznjak Rome Kevin Strootman je uoči sutrašnjeg meča njegove ekipe protiv Liverpoola, u okviru prve utakmice polufinala Lige prvaka, istakao da su osmislili način kako zaustaviti Mohameda Salaha koji ove sezone igra odlično u dresu ekipa sa Anfielda.

"Salah sada ima više samopouzdanja i mislim da je to ključno za njegovu odličnu igru u Liverpoolu. S lakoćom dolazi u prilike za postizanje gola, sam ih i kreira, a kada i promaši zna da će drugi put sigurno pogoditi. Dok je igrao za nas bio je odličan, ali sada je još bolji", rekao je Strootman novinarima.

Dodao je kako u ekipi Rome ipak, imaju posebnu taktiku koju će upotrijebiti da bi zaustavili Egipčanina.

"Imamo specijalnu taktiku za njega, ali ne mogu vam reći o čemu se radi. Prava italijanska odbrana, to je ono čemu se nadam", kazao je Strootman.

Na pitanje novinara da li se povremeno čuje s egipatskim nogometašem od njegovog prelaska u Liverpool, holandski veznjak je rekao da su razgovarali nekoliko puta.

"Zvao sam ga nekoliko puta, ali niko se ne javlja na telefon, izgleda da je promijenio broj. Pisat ću mu nakon polufinala Lige prvaka", kazao je veznjak Rome.

Salah je za Romu igrao dvije sezone, a prošlog ljeta je prešao u Liverpool za 42 miliona eura. Za Liverpool je postigao 41 gol u svim takmičenjima, a 31 u engleskom prvenstvu, te je zbog toga izabran i za najboljeg igrača sezone u Premier ligi. Susret na Anfieldu igra se u utorak od 20.45 sati.

Učitaj još novosti