22. 04. 2018 - 21:08
Dok se velikani tuku za njega, Barcina zvijezda emotivno...
907
Shares
Dok se velikani tuku za njega, Barcina zvijezda emotivno poručila: 'Andres, ostani s nama!'

IVAN RAKITIĆ

Dok se velikani tuku za njega, Barcina zvijezda emotivno poručila: 'Andres, ostani s nama!'

22. 04. 2018 - 21:08
0
Shares

Iako je prije samo nekoliko dana operisao slomljeni palac lijeve ruke, Ivan Rakitić odradio je cijelu utakmicu u pobjedi njegove Barcelone nad Sevillom (5:0) u finalu španskog Kupa. I možda postao djelićem povijesti, s terena promatravši kako igru napušta Andres Iniesta. I odlazi u legendu.

"Ne znam odlazi li, nadam se da neće", odgovorio je hrvatski reprezentativac na pitanje novinara zna li možda on nešto više oko Iniestine odluke.

"On zna, navijači žele podjednako žarko da ostane u Barceloni kao i ja. Ali, kao što sam uvijek govorio, on mora donijeti odluku. On to mora raspraviti sa svojom porodicom. A mi ćemo njegovu odluku poštovati", dodao je Raketa.

Iniesta je prilikom izlaska dobio ovacije cijelog stadiona. Kako Barceloninih, tako i suparničkih te neutralnih navijača.

"Zaslužio je taj trenutak, ne samo zbog te utakmice, nego zbog svega što je napravio u karijeri. Jedan je od najboljih igrača u povijesti", smatra Rakitić po čijim bi se riječima dalo zaključiti da on ostaje u Barci budući da poziva Iniestu da ne ide nikud.

ivan-rakitic-paulinho-bezerra-nzonzi-durante-sevilla-barca-liga-2017-18-1522747488214

A engleski mediji opet špekuliraju o interesu tamošnjih klubova za njih. Najsvježija "informacija" je da su Manchester United i Jose Mourinho spremni ponuditi dvostruko od onog što Rakitiću na stol "baci" gradski rival City. Hrvatski veznjak trenutno ima oko 150.000 eura sedmične plate u Barceloni. A povezuje se uveliko i s Bayernom...

Od 2001. godine odigrao je čarobnjak Andres 668 utakmica za Barcelonu i postigao je 58 golova. Sigurno nikad neće biti zaboravljen, a podigao je do sada 32 trofeja u karijeri koju je posvetio Barceloni. Do kraja će sasvim sigurno podići još jedan, a to je onaj LaLige koji ne bi trebao doći u pitanje.

Osim mnogobrojnih driblinga, majstorija, asistencija, golova i gospodskih manira na travnjaku, Iniesta će ostati upamćen po golu Chelseaju 2009. godine u 93. minuti uzvrata polufinala Lige prvaka, kada je sa zvukom sirene zabio pod prečku i odveo Barcu u finale. Najvažniji trenutak njegove karijere dogodio se 11. jula 2010. u Johannesburgu, gdje je u 116. minuti produžetaka zabio Holandiji u finalu Svjetskog prvenstva za pobjedu 1:0 i naslov prvaka. 

Tom prilikom oduševio je svijet svojom majicom za preminulog kapetana Espanyola Daniela Jarquea, koji je iznenada umro u Firenci 8. avgusta 2009. Zato navijači drugog katalonskog kluba godinama Iniestu dočekuju na poseban način u gradskim derbijima, tako što ga nikad ne dočekuju zvižducima nego aplauzima. Jer njegova pojava i njegov nogomet oduvijek su služili samo za divljenje. 

iniesta

Andreas Iniesta ovog se ljeta oprašta od Barcelone, ali i od ozbiljnog nogometa te kreće u završnu fazu svoje karijere gdje će malo promovirati nogomet i zaraditi još koji milion. Ipak, Iniesta nikad nije bio taj 'tip', on je uvijek nogomet igrao srcem, a odlazi nakon nevjerovatnih emocionalnih šokova u posljednje vrijeme.

Sigurno će mu ostati lijepe uspomene na Barcu s kojom je osvojio 32 trofeja kroz karijeru, ali pamtit će se ga i po suzama na Olimpicu nakon što je Roma izbacila Barcelonu i okrenula 1:4 s Nou Campa. Znao je Iniesta da mu je to posljednja prilika u Ligi prvaka, Barca je imala sjajnu sezonu, ali odigrali su neprepoznatljivo i Don Iniesta je tako karijeru u Ligi prvaka završio s jednom od najgorih utakmica njegove momčadi u tom natjecanju zadnjih godina. Natjeralo ga je to na plač na legendarnom rimskom zdanju.

iniesta

Ipak, jučer je Barcelona vrlo lagano osvojila Kup Kralja na stadionu Atletico Madrida slavivši protiv Seville, a bila je to posebna večer za Iniestu koji se opet slomio i na kraju plakao na novom Wanda Metropolitano stadionu u Madridu koji mu je pljeskao na njegovom oproštaju od natjecanja u kojem je također ostavio dubok trag. Posebno ga je grlio Messi koji je još jednom pokazao koliko cijeni svoje saigrače i nogometne legende.

iniesta1

Otići će iz Barcelone kao veliki pobjednik, u nogometnom smislu ostavlja jako, jako puno toga iza sebe, sudjelovao je u mijenjaju igre i revoluciji, a sada završava poglavlje od 22 godine njegovog života. Svojim suzama jučer, ali i na Olimpicu Iniesta je pokazao koliko mu znači nogomet, Barcelona i saigrači. Iniesta je pokazao zbog čega je ovdje, a to sigurno nisu novac, automobili i dizajnerske stvari kao kod mlađih generacija. Velik li si posljednji Done...

Učitaj još novosti