22. 04. 2018 - 22:42
Željelo ga je pola Evrope, ali on je ostao vjeran Napoliju:...
907
Shares
Željelo ga je pola Evrope, ali on je ostao vjeran Napoliju: Sad je nebeskim skokom bacio u očaj Torino i doveo do ključanja Vezuva

SERIE A

Željelo ga je pola Evrope, ali on je ostao vjeran Napoliju: Sad je nebeskim skokom bacio u očaj Torino i doveo do ključanja Vezuva

22. 04. 2018 - 22:42
0
Shares

Napoli je u velikom derbiju 34. kolu Serije A večeras nadigrao Juventus u Torinu s 1:0 i tako mu prišao samo na bod razlike četiri kola do kraja. Kalidou Koulibaly bio je junak gostiju pogodivši nakon nebeskog skoka u 90. minuti.

Tako ćemo do kraja gledati izuzetno napetu borbu za naslov prvaka Italije mada se činilo da je Stara dama neprikosnovena. Bio je to izuzetno čvrst duel, bez previše lijepih poteza. Domaći su bili blizu vodstva u 17. minuti kada je naš Miralem Pjanić iz slobodnjaka uzdrmao stativu. Lopta je prethodno pogodila živi zid i umalo prevarila Reinu.

Samo sedam minuta kasnije odlična prilika i za Napoli. Marek Hamšik je bio u odličnoj situaciji, ali je veoma loše šutirao i ostalo je 0:0. Napoliju je poništen i pogodak u 38. minuti kojeg je postigao Insigne, ali napadač gostujuće ekipe je bio zaista u ofsajdu.

Veliku priliku u drugom poluvremenu imao je Napoli kada je Insigne izašao sam na Buffona i šutirao je iskosa s desne strane, ali legendarni čuvar mreže je odlično reagovao i ukrotio njegov udarac. Kada su svi mislili da će susret biti završen podjelom bodova, u 90. minuti nakon kornera Koulibaly je pobjegao Benatiji i majstorski zakucao loptu glavom za veliki trijumf svog tima.

Sjajnom defanzivcu Koulibalyju ovo je bio već peti pogodak sezone, a ljetos i zimus su ga željeli brojni velikani poput Chelseaja, Arsenala, rivala iz Manchestera, PSG-a. Ipak, ostao je vjeran svom Napoliju i večeras postao apsolutni junak. Zbog njega se podno Vezuva sanja prva titula nakon dugih 26 godina čekanja.

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč i odradio je veoma dobar posao, međutim nije pomogao domaćima da dođu makar do boda. Stara dama u narednom kolu igra još jedan veliki derbi, gostuje Interu i biće pod velikim pritiskom. 

Učitaj još novosti