22. 04. 2018 - 18:09
SVI SU POSMATRALI U ČUDU Majstorija, slučajnost, što god, ali...
907
Shares
SVI SU POSMATRALI U ČUDU Majstorija, slučajnost, što god, ali ovo je rukometni gol godine

LIGA PRVAKA

SVI SU POSMATRALI U ČUDU Majstorija, slučajnost, što god, ali ovo je rukometni gol godine

22. 04. 2018 - 18:09
0
Shares

Fudbaleri PSG-a ni ove sezone nisu ništa značajnije uspjeli napraviti u Ligi prvaka. Iako su maestralno okončali grupnu fazu, u nastavku ih je Real u dvomeču dobrano razbio. Šeici su vidno nezadovoljni, ali zato rukometaši iz Pariza su odlični u najelitnijem takmičenju.

Tako je poljsko Kielce u dvorani krcatoj svojim navijačima dočekalo izuzetno moćni PSG s nadom da ga na svom parketu mogu iznenaditi. Međutim, Parižani su se doslovno poigrači s domaćima, pa su tako već u prvom poluvremenu im zabili gotovo nestvarna 22 gola. Do kraja utakmice Poljaci su to ipak malo ublažili, ali na revanš u Pariz putuju bez nade i s minus šest (34:28).

Autor najljepšeg poteza utakmice ipak je bio Dean Bombač. Slovenac u redovima poljskog prvaka na samom je početku utakmice zabio gol kakav se rijetko viđa na rukometnim parketima. Pogotovo ako na golu stoji legendarni Thierry Omeyer.

Igrala se deveta minuta utakmice, Kielce je krenulo u napad, vanjski igrači Poljaka napravili su duplo križanje, odvukli odbranu PSG-a na desnu stranu, a onda lopta dolazi do Bombača. Slovenac fintira, kreće u skok šut, ali obrana Parižana ga zatvara i kad se činilo da je akcija propala, Bombač izvlači nevjerovatan porez. Gol koji će se dugo vrtjeti na TV ekranima...

Učitaj još novosti