22. 04. 2018 - 15:39
AC Milan: Davanje trogodišnjeg ugovora Gattusu bila je velika...
907
Shares
AC Milan: Davanje trogodišnjeg ugovora Gattusu bila je velika greška!

ITALIJA

AC Milan: Davanje trogodišnjeg ugovora Gattusu bila je velika greška!

22. 04. 2018 - 15:39
0
Shares

Kada pogledamo nekoliko godina unatrag vidjet ćemo da je AC Milan igrao možda i najlošiji nogomet u historiji, a svi znamo kakva je historija slavnog kluba iz Italije. Od kada je Vincenzo Montella dobio otkaz, a na užarenu klupu sjeo legendarni Gennaro Gattuso, mora se priznati da vidimo pomak u igri i da postoji mnogo više želje i žara, a toga nije bilo. Gennaro Gattuso je zapravo kroz čitavu karijeru bio strastven nogometaš kojeg su se svi bojali, a sve to pozitivno prenosti na svoju ekipu koja poprima sve ono što je njega krasilo tokom nogometne karijere. 

Sve je išlo super, ali onda je došao dvomeč sa Arsenalom u Europa ligi koji je pokazao apsolutno sve slabosti Milana i konačnih 1:5 iz dvije utakmice ih je dokrajčilo, a Arsenal je zasluženo prošao dalje. Od dvomeča Milan jedva zna za pobjedu, a to se odnosi na šest utakmica u kojima imaju samo jednu jedinu pobjedu, dok se sve 'raspalo' sinoć kada su poraženi od fenjeraša Beneventa 0:1 na San Siru.

Sve u svemu trogodišnji ugovor za četrdesetogodišnjaka je bio velika greška. Gennaro Gattuso je dobio trogodišnji ugovor nakon svega par mjeseci gledljivog nogometa, a sada bi im se to moglo obiti o glavu. Massimiliano Mirabelli je 'poletio' da pokloni novi ugovor Gattusu. Navijači su bili presretni, ali sada je već situacija daleko drugačija jer svi znamo koliko su 'napaćeni' navijači Milana tokom prethodnih godina, pa svaki nesupjeh doživljavaju tri puta gore.

Prema pisanju medija iz Italije zapravo odlazak Gattusa je već u neku ruku pitanje dana, a to će donijeti novi finansijski udarac za Milan koji ionako ima problema oko finansijskog fair-playa. Gattuso u ugovoru ima klauzulu po kojoj mu pripada odšteta ukoliko ga se požele riješiti prije vremena, a to što je Mirabelli požurio sa novim ugovorom im nikako ne ide u korist. 

 

 

Učitaj još novosti