22. 04. 2018 - 11:03
Vaha otputovao u Japan po istinu, pa ne ide da me tek tako...
907
Shares
Vaha otputovao u Japan po istinu, pa ne ide da me tek tako bace u smeće!

BIVŠI SELEKTOR JAPANA

Vaha otputovao u Japan po istinu, pa ne ide da me tek tako bace u smeće!

22. 04. 2018 - 11:03
0
Shares

Svim fanovima Vahida Halilhodžića i onima koji prate njegov rad vjerovatno je veoma dobro poznata scena koju je doživio kao selektor Obale Slonovače. Doveo je popularni Vaha reprezentaciju Obale Slonovače do Svjetskog prvenstva 2010. godine, ali neposredno pred Svjetsko prvenstvo dobio je otkaz. Sada ga je to isto zadesilo u reprezentaciji Japana koju je također odveo na Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine igrati u Rusiji. 

Vaha je danas stigao u Japan i došao je po istinu i objašnjenje zašto su ga kako kaže odbacili kao nešto što im ne treba, te ga tako bacili u kantu za smeće. Na aerodromu Vahida je dočekalo mnogo navijača Japana, te novinara, a dao je izjavu za japansku televiziju. 

"Bacili su me, kao kad neku stvar koja ti ne treba uzmeš i baciš u smeće. Ni sam ne razumijem šta se dogodilo. Uvijek s radošću dolazim u Japan. Ovog sam puta došao po istinu. Više nego ikada spreman sam da se borim za svoju čast."

Šta će biti sa Vahidom Halilhodžićem u nastavku trenerske karijere još uvijek nije poznato, a u medijima nema ni špekulacija koju bi reprezentaciju mogao preuzeti, kao ni da li će zapravo biti u pitanju reprezentacija. Jedno je sigurno, a to je da se radi o sjajnom stručnjaku, pa će biti od velike koristi gdje god da ode. 

Učitaj još novosti