22. 04. 2018 - 10:21
Wenger došao na svoje, Alexis Sanchez mu poslao poruku, ali...
907
Shares
Wenger došao na svoje, Alexis Sanchez mu poslao poruku, ali ovakav odgovor nije očekivao

Wenger došao na svoje, Alexis Sanchez mu poslao poruku, ali ovakav odgovor nije očekivao

22. 04. 2018 - 10:21
0
Shares

Svima je već poznato da Arsene Wenger odlazi iz Arsenala nakon što je ispisao svaku moguću stranicu historije, a to će biti na kraju sezone i to nakon 22 godine provedene u klubu. Teško je za očekivati da će iko ikada nadmašiti velikog Wengera, ali trenutno jednostavno ne ide i potrebna je promjena kako klubu, tako i stručnjaku iz Francuske.

Teško je reći koliko se osoba obratilo Wengeru putem društvenim mreža, oči u oči ili nekim drugim putem, ali da ih ima mnogo, to je sigurno. Jedan od njih je nekadašnji nogometaš Arsenala Alexis Sanchez koji je iako se obratio Wengeru iako je trenutno jedan od najmržih igrača ako pitamo navijače Arsenala. 

Alexis Sanchez je izjavio za medije u svojoj zemlji kako je Wengeru poslao 'veliku' poruku i kako je napisao sve i svašta, a između ostalog zahvalio mu se na svemu. No odgovor ga je šokirao jer je dobio samo: "Hvala ti." No pitanje je šta je to očekivao Alexis Sanchez koji je očigledno iznenađen i razočaran. Otišao je iz nekadašnjeg kluba koji je vodio naravno Wenger i za 70 miliona eura postao je ponajveći izdajnik. Sada je htio da ispadne fin, ali ne ide to tako lako. 

Čileanac je u Januaru 2018. godine prešao iz Arsenala u Manchester United i od tad nije pokazao apsolutno ništa, a ovo je ako ništa olakšavajuća okolnost za navijače Arsenala jer ni kod njih u posljednje vrijeme nije bio iznad ostalih suigrača. U karijeri je igrao prije Arsenala za Barcelonu, Cobrelou, Colo Colo, Udinese i River Plate koji je bio posljednji klub prije odlaska u Barcelonu za koju je igrao tri godine. 

 

Učitaj još novosti