22. 04. 2018 - 10:47
Bomba Muhameda Bešića, pa onda ovacije cijelog stadiona!
907
Shares
Bomba Muhameda Bešića, pa onda ovacije cijelog stadiona!

CHAMPIONSHIP

Bomba Muhameda Bešića, pa onda ovacije cijelog stadiona!

22. 04. 2018 - 10:47
0
Shares

Muhamed Bešić je dolaskom na posudbu napravio pravim potez u karijeri nakon stagniranja u Evertonu. Mučio se Muhamed sa povredama, mučio se sa formom, a klub je lagano gubio povjerenje koje je imao kada je on u pitanju. Nekako su u reprezentaciji svjesni kako jakog igrača imamo kada je u pitanju defanzivni vezni jer ovaj dečko igra sa žarom koji se rijetko viđa, a upravo to je ono što je ključno za njegovu poziciju. Reklo bi se najteža pozicija u nogometu, a nema sumnje da to i jeste. Svaka greška nogometaša na Bešićevoj pozicije može koštati gola, a treba se usiditi pa poslati rizičnu loptu naprijed koja bi mogla dovesti do gola, te treba hladno prenijeti loptu sa svoje strane na drugu. 

Od svog dolaska u Middlesbrough Muhamed Bešić radi to sve i to sa velikim uspjehom, a postao je odmah miljenik navijača koji ga obožavaju. Po društvenim mrežama iz dana u dan mogu se vidjeti komentari tipa kako ga obavezno moraju kupiti na kraju sezone, a Middlesbrough je veoma blizu ulaska u Premier ligu jer su na mjestu koje vodi u doigravanje i ako nastave da pružaju ovakve partije mogli bi doći do željenog cilja. 

Bešić je jučer postigao svoj prvi pogodak za Middlesbrough, a lijepo se snašao u napadu i izbacivanjem jednog nogometaša dobio je priliku da 'momački' raspali po lopti što je u svom stilu uradio i tako je pocijepao mrežu. Nakon toga navijači su podivljali, a Bešić je dobio nevjerovatne ovacije i aplauz cijelog stadiona. Mogao bi Bešić postati legenda kluba ukoliko nastavi da igra ovako, a dugo smo čekali da opet vidimo ovako sjajnog reprezentativca naše zemlje.

Middlesbrough je na kraju slavio sa 2:1, a stadionom je odjekivalo: "Mo, Mo, Mo, Bešić." 

Kako je to izgledalo pogledajte sami u videu ispod prvog gola Bešića u dresu svog tima.


 

 

 

Učitaj još novosti