22. 04. 2018 - 11:50
OBOREN REKORD Cesca Fabregasa, a novi rekorder sa najviše...
907
Shares
OBOREN REKORD Cesca Fabregasa, a novi rekorder sa najviše uspješnih pasova u Premier ligi je štoper!

MANCHESTER CITY

OBOREN REKORD Cesca Fabregasa, a novi rekorder sa najviše uspješnih pasova u Premier ligi je štoper!

22. 04. 2018 - 11:50
0
Shares

U sezoni 2006/07 počelo je brojanje pasova, pa je Cescu Fabregasu priznat rekord iz sezone 2005/06 kada je imao 2826 uspješnih pasova. Od tada je mnogo kvalitetnih nogometaša igralo i Premier ligi ili igra još uvijek, ali niko nije uspio da nadmaši reprezentativca Španije. No njegov je rekord oboren prije kraja tekuće sezone, a novi rekorder je štoper reprezentacije Argentine i novog prvaka Premier lige Manchester Citya. 

images

U pitanju je Nicolas Otamendi. Argentinac je ove sezone totalno dominantan kada su u pitanju pasovi, a kada je u pitanju stil igre Pepa Guardiole i njegovog Manchester Citya onda i ne čudi što jedan defanzivac ima ovako veliku ulogu u timu. Novi rekord je trenutno 2902 što je za 300 više od bilo kojeg drugog igrača u Premier ligi. 
 



Pep Guardiola je prezadovoljan sa onim što na terenu radi Nicolas Otamendi, a nije tajna kako Pep Guardiola zapravo voli isključivo defanzivce koji su sigurni u igri sa loptom, a u Otamendiju je dobiju full pakovanje. Ederson je golman, a Pep Guardiola ga je htio ponajviše radi kvaliteta u igri sa loptom, a o golmanskim sposobnostima ne treba mnogo pričati. Zamislite tek kako će naredne sezone izgledati Manchester City kada budu još gladniji jer su rano ispali iz Lige prvaka, a već su ove sezone kao uragan proletili Premier ligom.

 

 

 

 

Učitaj još novosti