22. 04. 2018 - 09:38
MAĐIONIČAR DOVEDEN DO SUZA Čitav svijet priča o potezu...
907
Shares
MAĐIONIČAR DOVEDEN DO SUZA Čitav svijet priča o potezu navijača Seville, naklon do poda!

COPA DEL REY

MAĐIONIČAR DOVEDEN DO SUZA Čitav svijet priča o potezu navijača Seville, naklon do poda!

22. 04. 2018 - 09:38
0
Shares

Barcelona je sinoć po četvrti put osvojila Kup Kralja, a totalno su nadigrali Sevillu sa uvjerljivih 5:0. Dva gola postigao je Luis Suarez, dok je jedan uz dvije asistencije dodao ponajbolji igrač svijeta Lionel Messi. No čitav stadion se zapravo naklonio čarobnjaku koji odlazi, a to je Andres Iniesta. Iniesta je sinoć jednostavno dominirao i bila je ovo utakmica kao i one sa vrhunca karijere, a ne može se reći da je sada nešto daleko ispod toga jer je još uvijek dominantan. U 52. minuti Inesta je pogodio, a cijeli stadion je ustao i aplaudirao čarobnjaku i jednom od najboljih veznjaka u historiji nogometa. To je naravno natjeralo suze na oči Andresu Iniesti, a najveće ovacije stigle su u 88. minuti igre kada je izlazio iz igre. Tada emocije nije mogao da sakrije...
 


 



Od 2001. godine odigrao je čarobnjak 668 utakmica za Barcelonu i postigao je 58 golova. Sigurno nikad neće biti zaboravljen, a podigao je do sada 31 trofej u karijeri koju je posvetio Barceloni. Do kraja će sasvim sigurno podići još jedan, a to je onaj LaLige koji ne bi trebao doći u pitanje.
 



Osim mnogobrojnih driblinga, majstorija, asistencija, golova i gospodskih manira na travnjaku, Iniesta će ostati upamćen po golu Chelseaju 2009. godine u 93. minuti uzvrata polufinala Lige prvaka, kada je sa zvukom sirene zabio pod prečku i odveo Barcu u finale.



Najvažniji trenutak njegove karijere dogodio se 11. srpnja 2010. u Johannesburgu, gdje je u 116. minuti produžetaka zabio Nizozemskoj u finalu Svjetskog prvenstva za pobjedu 1:0 i naslov prvaka. 
 



Tom prilikom oduševio je svijet svojom majicom za preminulog kapetana Espanyola Daniela Jarquea, koji je iznenada umro u Firenci 8. kolovoza 2009. Zato navijači drugog katalonskog kluba godinama Iniestu dočekuju na poseban način u gradskim derbijima, tako što ga nikad ne dočekuju zvižducima nego aplauzima. Jer njegova pojava i njegov nogomet oduvijek su služili samo za divljenje. 



 

 

Učitaj još novosti