21. 04. 2018 - 13:54
MICHAEL CARRICK: Rekao sam FA-u da me ne izaberu za...
907
Shares
MICHAEL CARRICK: Rekao sam FA-u da me ne izaberu za reprezentaciji Engleske

ENGLESKA

MICHAEL CARRICK: Rekao sam FA-u da me ne izaberu za reprezentaciji Engleske

21. 04. 2018 - 13:54
0
Shares

Nekadašnji veznjak Manchester Uniteda otkrio je kako je zatražio od FA-ja da ga ne izaberu za eprezentaciju Engleske jer je smatrai da je to depresivno bilo za njega u tom trenutku.

Michael Carrick je nastupao za reprezentaciju Engleske 34 puta u svojoj 14 godina dugoj internacionalnoj karijeri. Debitirao je za Englesku pod vodstvom Svena Gorana Erikssona u pobjedi od 4:0 protiv Mexika, a tada je igrao za West Ham United. Veznjak je postao standardan 2006. godine u reprezentaciji kada je predstavljao svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu i tako je bilo sve do 2010. godine i novog Svjetskog prvenstva. 

No za naredno Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi Carrick priznaje kako je zatražio od reprezentacije da ga ne izaberu jer je za njega bilo veoma teško da se izbori sa tim. 

"Bio sam u momčadi dugo vremena, moram biti iskren, bilo bi mi veoma teško ići sa Engleskom," rekao je za BBC Michael Carrick.

"Nije me bio problem ići sa Unitedom na pripreme za sezonu koje su trajale tri sedmice, ali onda se vratiti i odmah ići sa Engleskom na Svjetsko prvenstvo bi bilo previše za mene i bilo bi depresivno u svakom pogledu."

"Ljudi kažu daj sve od sebe i budi zahvalan i ja razumijem poziciju u kojoj sam bio, kao i privilegiju koju sam u toj poziciji imao. No za mene je to sve postalo preteško i nisam se mogao izboriti sa tim."

Carrick se kasnije ipak vratio u reprezentaciju i to 2014. godine, a 2015. godine je protiv Španije u prijateljskoj utakmici upisao svoj posljednji nastup. 

Nakon devetnaestogodišnje karijere Carrick je u Martu saopštio da je došao kraj njegovoj karijeri u kojoj je odigrao 676 utakmica i osvojio je 12 trofeja. Naravno svi već znamo koliko je dubok trag ostavio u Manchester Unitedu i koliko je bitan bio nogometaš.

 

 

Učitaj još novosti