21. 04. 2018 - 17:54
Abramovič odlučio provesti čistku: Odlaze brojne zvijezde,...
907
Shares
Abramovič odlučio provesti čistku: Odlaze brojne zvijezde, igračina iz Reala i sjajni Srbijanac ključ srce ekipe

PONOVO ĆE DOBRANO TROŠITI

Abramovič odlučio provesti čistku: Odlaze brojne zvijezde, igračina iz Reala i sjajni Srbijanac ključ srce ekipe

21. 04. 2018 - 17:54
0
Shares

Chelsea je prošle sezone osvojio naslov prvaka Engleske, a ove najvjerovatnije neće dogurati ni do Lige prvaka. Roman Abramovič je neuobičajeno slabo kupovao, bilo je dosta igrača koji nisu dokazali potencijal, pa je Rus spreman ponovo posegnuti u džep i uložiti značajna sredstva da ojača tim. 

Antonio Conte gotovo sigurno napustit će klupu Plavaca na kraju sezone, a za njim bi moglo otići i nekoliko klupskih superzvijezda. Prva zadaća Romana Abramoviča i društva jest zadržati Edena Hazarda, za kojeg je opasno zagrizao Real Madrid, a za ostale će se nekako i snaći. Među odlascima bi zato trebali biti Ngolo Kante i Marcos Alonso, ali zato će ih nadomjestiti nekoliko fenomenalnih imena.

Kante će vjerovatno u PSG u transferu koji bi još jedanput mogao zatresti nogometnu tržnicu, a Marcos Alonso spominje se po svim španskim medijima kao novi lijevi bek Barcelone. Ipak, Chelsea to ne brine, naprotiv, rado bi prodali spomenuti dvojac samo da zadrže Hazarda, jer je Alonsova zamjena već tu, perspektivni italijanski lijevi bek Emerson Palmieri iduće sezone trebao bi procvasti u Londonu, a prodaju li Kantea PSG-u za 100-injak miliona eura, mogu dovest dvojicu veznjaka za taj novac. Odluka je pala na Nicinog Jeana-Michela Serija te Lazijevog Srbijanca Sergeja Milinkovića-Savića.

sergej-milinkovic-savic-lazio

Veznu liniju trebalo bi oplemeniti još jedno poznato ime, španski Diario Gol piše kako je Abramovič ozbiljno zagrizao za Isca i želio bi mu ponuditi naslovnu ulogu na "Stamford Bridgeu", te bi u paru s Hazardom idućih nekoliko godina trebao terorizirati odbrane po Premiershipu. Jasno neće biti jeftin, uostalom niko ko dolazi iz Reala nije, ali za takvu klasu ruskom oligarhu nije problem isplatiti sve što Zidane i Perez budu tražili.

zidane-isco

Na krilu bi trebali ostati bez Williana ili Pedra, a kao zalog za budućnost trebao bi doći Leon Bailey iz Bayer Leverkusena. On ne bi trebao biti preskup, do 30-ak miliona eura, pa bi Abramoviča cjelokupno preuređenje svlačionice trebalo koštati oko 200 miliona eura. Izvuče li 150 za Kantea i Alonsa, a realno bi mogao, ruski milioner novu će postavu platiti oko 100 miliona eura, što je sitnica s obzirom da toliki iznos dobiju samo od premierligaških televizijskih prava.

444

Učitaj još novosti