21. 04. 2018 - 10:31
Najveće priznanje za Wengera dolazi od nekadašnjeg asa...
907
Shares
Najveće priznanje za Wengera dolazi od nekadašnjeg asa Manchester Uniteda:

GARY NEVILLE

Najveće priznanje za Wengera dolazi od nekadašnjeg asa Manchester Uniteda: "Natjerao si nas da promijenimo stil nogometa"

21. 04. 2018 - 10:31
0
Shares

Arsene Wenger je šokirao svijet kada je najavio da se povlači sa klupe Arsenala nakon 22. godine, a koliko god su to tražili navijači Arsenala nisu to isto mogli očekivati nakon tako dugog perioda u klubu, pa kakva god situacija bila. No stručnjak iz Francuske je prelomio, a sve je posljedica veoma loših rezultata ove sezone, ali i prethodnih koje nisu bile baš uvjerljive. 

Mnoge zvijezde su se oglasile povodom njegovog odlaska, a jedna od njih je i Gary Neville koji je rekao kako ih je natjerao da promijene stil nogometa.

"Arsene Wenger je izgradio najbolji tim protiv kojeg sam igrao u Engleskoj. Njegov tim iz 1998. godine bio je fenomenalan. Najveći kompliment koji može da dobije jeste da smo morali da promijenimo stil nogometa koji smo igrali do tada. Wenger je zaslužio da u sedmicama koje slijede, a do kraja sezone, bude ispraćen na najljepši mogući način," rekao je Neville.

Priznanje Fabregasu odao je i nekadašnji nogometaš Arsenala Cesc Fabregas.

"Wow, nikada to ne bi očekivao, ali ova odluka pokazuje klasu i dostojanstvo ovog čovjeka. Nikada neću zaboraviti njegove savjete i podršku, kao i način na koji se ophodio prema meni. Imao je vjeru u mene i mnogo toga mu dugujem. Bio mi je kao otac i uvijek me je gurao do granice nemogućeg. Arsene, zaslužuješ svo poštovanje i sreću ovog svijeta," napisao je Fabregas. 

 

 

Učitaj još novosti