21. 04. 2018 - 10:01
Davide Zappacosta otkrio kako je doživio poziv Contea da se...
907
Shares
Davide Zappacosta otkrio kako je doživio poziv Contea da se pridruži Chelseaju

DESNI BEK PREMIERLIGAŠA

Davide Zappacosta otkrio kako je doživio poziv Contea da se pridruži Chelseaju

21. 04. 2018 - 10:01
0
Shares

Desni bek Chelseaja otkrio je kako je na prvu doživio poziv Antonia Contea da se pridruži njegovom timu na Stamford Bridgeu.

Prošlog ljeta Davide Zappacosta je na iznenađenje mnogih prešao iz Torina u Chelsea za 28 miliona eura. Nije bio standardan u prvih 11, pa je tako upisao u prošloj sezoni svega 20 nastupa i uspio je da postigne prvi pogodak, a upisao je i jednu asistenciju. Očekivalo se mnogo više od njega, ali mnogi se slažu sa tim da je zapravo i doveden da bude rezerva koja će moći napraviti nešto više kad uđe i koja će moći da ulijeva sigurnost svaki put pri ulasku u igru.

Nekadašnji nogometaš Torina i Atalante imao je intervju sa Fox Sportsom i rekao je kakva je zapravo bila njegova reakcija na poziv Contea. 

"Kada me Conte prvi put zvao bio sam kući i bilo je to oko deset sati."

"Za mene bilo je to ogromno iznenađenje. Trener mi je rekao Davide, želim da radim sa tobom. Želim da te dovedem u Chelsea."

Davide Zappacosta je priznao kako nije baš povjerovao Conteu, ali na kraju se ipak sve ispostavilo istinitim i pridružio se Chelseaju za koji je ove sezone nastupio skoro duplo više puta nego prošle sezone. Upisao je 36 nastupa, a ima dva postiguta pogotka i dvije asistencije. 

Chelsea ne briljira i pitanje je hoće li uspjeti stići pet poena razlike koliko ima Tottenham koji je ispred njih, a posljednji je koji ide ka Ligi prvaka.

Učitaj još novosti