21. 04. 2018 - 10:59
NEVJEROVATNO Riječ Juventus je banovana u Napoliju!
907
Shares
NEVJEROVATNO Riječ Juventus je banovana u Napoliju!

ITALIJA

NEVJEROVATNO Riječ Juventus je banovana u Napoliju!

21. 04. 2018 - 10:59
0
Shares

Iz Napolija saznajemo kako je Maurizio Sarri totalno zabranio riječ Juventus u svlačionici svog tima pred veliki derbi u borbi za titulu Serie A. Napoli će se u narednoj utakmici sastavi sa Juventusom, a eventualni poraz bi okončao sapunicu i borbu za osvajanje titule jer bi Juventus imao nedostižnu prednost, dok bi pobjeda Napolija dovela Sarrija na svega bod zaostatka.

Corriere del Mezzogiorno javlja kako je Maurizio Sarri zabranio riječ 'Juventus' jer želi da igrači što mirniji dočekaju derbi i da konstantno spominjanje Juventusa i titule može samo da im odmogne, pa je najbolji način smirivanja situacije banovanje imena protivničkog kluba.

Maurizio Sarri vjeruje kako će zaigrati bolje, ali i vjeruje kako igraju bolje od Juventusa, te se nada kako će bez pritiska i bez spominjanja prvog mjesta moći da odrade zadatak na najbolji  mogući način. Maurizio Sarri rekao je kako su standardno prostudirali protivnika, baš kao što to rade i sa svakim drugim, i nada se da će otkloniti strah. 

Napoli je jedno vrijeme bio vodeći u Seriji A, ali nešto lošiji rezultati u posljednje vrijeme su ih koštali. Nadu im je vraćao Juventus koji kao da bi se opuštao nakon kikseva Napolija, pa ni oni ne bi briljirali i smanjivali bi prednost nad Napolijem samo radi svojih grešaka, a prednost je mogla biti daleko veća. Trener Juventusa već je izjavio kako bi u nekoj drugoj sezoni titula bila već davno osvojena.

 

 

Učitaj još novosti