21. 04. 2018 - 09:08
Cleveland nakon +17 poražen, pobjede Washingtona i Milwaukee...
907
Shares
Cleveland nakon +17 poražen, pobjede Washingtona i Milwaukee Bucksa

NBA

Cleveland nakon +17 poražen, pobjede Washingtona i Milwaukee Bucksa

21. 04. 2018 - 09:08
0
Shares

Od 01:00h odigrane su tri utakmice u NBA Playoff-u, a gosti nisu upisali nijednu pobjedu, pa su tako sve tri domaće ekipe povele identičnim rezultatom 2:1. 

Cleveland Cavaliersi usprkos odličnoj partiji Jamesa nisu mogli da poraze Indiana Pacerse koji su slavili sa 92:90. Gosti su imali 20:31 nakon prve četvrtine, da bi do poluvremena prednost podigli na visokih plus 17 i sve je upućivalo na to da će da pobijede danas i da povedu u seriji, pa tako potvrde Jamesove riječi da je, odnosno da su najjači kada igraju pod pritiskom, ali u ovoj utakmici nisu imali sreće. Indiana je sjajno odigrala dvije posljednje četvrtine, pa su nakon treće smanjili na šest poena razlike, a u posljednjoj su preokrenuli i do kraja u neku ruku lagano priveli utakmicu kraju. 

Bogdanović je bio najbolji i najefikasniji igrač utakmice i sa 30 poena je predvodio Indianu, asistencija nije imao, a upisao je četiri skoka. Oladipo ga je pratio sa 18 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Najbolji u Cavsima bio je naravno James sa 28 poena, 8 asistencija i 12 skokova, a najveću podršku imao je u Kevinu Loveu koji je ubacio 19 poena.

Washington je savladao Toronto Raptorse sa 122:103. 

Prva četvrtina bila je veoma efikasna, a strijelci su bili raspoloženi. Toronto je pred kraj četvrtine imao plus devet rezultatom 18:27, ali uslijedila je velika serija domaće ekipe koja je sa 12 vezanih poena preokrenula na 30:27, a gosti su postigli dva poena u posljednjem napadu, pa je na kraju prve četvrtine bilo 30:29. Do poluvremena Washington je ponovo igrao mnogo bolje, a imali su i plus 13 u jednom trenutku, no na kraju se došlo do rezultata 69:61. Odličnu igru prenijelu su i u treću dionicu igre, pa su imali devetnaest poena razlike prije ulaska u posljednju dionicu koju su odigrali rutinski i tako poveli u seriji sa 2:1.

Najbolji u domaćoj ekipi bili su Beal i Wall sa po 28 poena s tim da je Wall dodao 14 asistencija i 6 skokova, a Beal je imao po četiri asistencije i skoka. DeRozan i Lowry su bili najbolji u poraženoj ekipi sa 23, odnosno 19 postignutih poena.

Milwaukee Bucksi su rutinski poraženi u drugoj utakmici, ali treću su odigrali sjajno, pa su uzvratili istom mjerom i pobijedili su Boston Celticse rezultatom 116:92. 

Prvu četvrtinu odigrali su sjajno domaćini i odmah su stekli visoku prednost od 15 poena razlike, a sa svojih 27 postignutih poena ostavili su Boston na svega 12. Do poluvremena su prednost povećali za još 8 poena, tako da su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 58:35 i mogli su mirno ući u posljednje dvije četvrtine. Boston je skoro sve poene iz prvog poluvremena ubacio u trećoj četvrtini, a falila su im samo tri poena da izjednače. No nije ni Milwaukee bio sa odbaciti, tako da je Boston smanjio prednost za svega pet poena. 31:25 glasio je rezultat posljednje dionice, a to je značilo da Milwaukee upisuje visoku pobjedu i preuzima vodstvo u seriji.

Najbolja četiri strijelca na meču bila su iz Milwaukeea, a to je dovoljan pokazatelj kako je igrao Boston kao ekipa. Middleton je ubacio 23 poena, a imao je još 7 asistencija i 8 skokova, drugi po redu bio je fenomenalni Antetokonmpo sa 19 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Imao je Giannis i zakucavanje večeri a brutalno je i možete ga pogledati u videu ispod teksta. Treći po redu bio je Bledsoe sa 17 poena, dok je isti broj poena postigao i Parker. Jedini koji su se bar malo istakli u Bostonu bili su Horford i Monroe sa 16, odnosno 15 poena s tim da je Monroe dodao i 12 skokova.

 

 

Učitaj još novosti