21. 04. 2018 - 16:16
Valencia odbija A licencu Eurolige!
907
Shares
Valencia odbija A licencu Eurolige!

Valencia odbija A licencu Eurolige!

21. 04. 2018 - 16:16
0
Shares

Dugogodišnji ugovori koje daje Euroliga u košarci nisu dobri za razvoj košarke, a upravo zbog toga mnogi klubovi se bune jer tako ne mogu da napreduju. Godinama traje rat na relaciji FIBA - Euroliga. Mnogi klubovi već godinama ne kriju nezadovoljstvo što recimo nisu dobili A licencu Eurolige na više godina ili zato što ostanu uskraćeni za mjesto koje zaslužuju. Partizan je nama najbliži koji je dominirao i željno iščekivao A licencu, ali ona nikada nije došla.

A licencu imaju trenutno Barcelona, Žalgiris, Milano, Baskonija, Real Madrid, Maccabi Tel Aviv, CSKA, Efes, Fener, Olypiakos i Panathinaikos.

Valencia je dala zanimljivu izjavu jer zapravo ne žele da igraju Euroligu ukoliko je sami ne zasluže, pa su rekli kako bi odbili A licencu ukoliko dođe na njihova vrata.

"Želimo da se takmičimo u Euroligi jedino ako rezultatski ostvarimo taj cilj. Ukoliko rezultatski ne ostvarimo taj cilj, pa onda naravno ne želimo A licencu. Da budemo jasni nismo dobili A licencu, ali ukoliko bi je dobili istu bi odbili odmah," riječi su predsjednika Valencie.

Ukoliko Bayern ove sezone ne osvoji titulu Njemačkoj onda bi Euroliga mogla da broji 18 klubova od naredne sezone, a upravo oni bi dobili poziv uz jedan klub iz Francuske.

Učitaj još novosti