20. 04. 2018 - 21:11
Alexander Zverev u spektakularnom meču pobijedio Gasqueta
907
Shares
Alexander Zverev u spektakularnom meču pobijedio Gasqueta

MONTE CARLO

Alexander Zverev u spektakularnom meču pobijedio Gasqueta

20. 04. 2018 - 21:11
0
Shares

Rafael Nadal i Grigor Dimitrov su prvi polufinalni par, a Kei Nishikori je nakon izbacivanja Čilića čekao boljeg iz duela Gasqueta i Alexandera Zvereva. Da je kojim slučajem prošao Čilić nakon pobjede Zvereva imali bi prvog, drugog, trećeg i četvrtog nositelja u polufinalu Monte Carla. No do toga nije došlo, pa ća Alexander Zverev kao četvrti nositelj igrati sa Nishikorijem koji je prijatno iznenađenje na turniru. 

Richard Gasquet je kao 34. teniser svijeta iznenađujuće poveo sa 1:0 u setovima, a nakon vodstva od 3:1 do kojeg je došao veoma lagano vidjeli smo četiri breaka u nizu i to po dva na obe strane, da bi nakon toga teniseri uzeli svoje servise što je Gasquetu donijelo set i vodstvo. No onda je Zverev zaigrao daleko bolje, a igrale su se doista sjajne razmjene još od početka meča. Četiri breaka je napravio Zverev u drugom setu, a izgubio je jedan i tako je uvjerljivo slavio sa 6:2, te vratio stvari na početak. 

Treći set je bio jedan od boljih ove sezone, a vidjeli smo sedam breakova od dvanaest gemova koliko se igralo. Alexander Zverev imao je 3:1, ali je veoma brzo gubio 4:3 i u tom trenutku je Gasquet servirao za veliko vodstvo od 5:3, ali izgubio je svoj servis. Imao je Gasquet priliku da povede i 5:4, ali break loptu nije iskoristio, pa je izgubio još dva poena i tako je gubio sa 5:4 umjesto da vodi istim rezultatom. Stigao je teniser iz Francuske veoma lagano do 5:5, pa je opet imao break priliku za vodstvo, ali opet nije iskoristio i tri vezana poena donose Zverevu vodstvo, a dvanaesti gem je odigrao hladno i prvu meč loptu je iskoristio, pa tako otišao u polufinale. 

Mogao je Gasquet mnogo više, a ako ništa tie-break trećeg seta je zaslužio...

Učitaj još novosti