20. 04. 2018 - 17:55
Kei Nishikori savladao Marina Čilića koji je malo bio...
907
Shares
Kei Nishikori savladao Marina Čilića koji je malo bio povrijeđen, a malo nije...

ATP MONTE CARLO

Kei Nishikori savladao Marina Čilića koji je malo bio povrijeđen, a malo nije...

20. 04. 2018 - 17:55
0
Shares

Kei Nishikori i Marin Čilić odigrali su odličan meč u borbi za polufinale prvog Mastersa na zemlji ove sezone. Kei je na kraju slavio rezultatom 2:1.

Prvi set otišao je u koristi tenisera iz Japana, a 36. teniser svijeta iskoristio je treću break loptu u petom gemu i to je bio ključni detalj prvog seta. Osim u ovom gemu više break lopti nije ni bilo u prvom setu, pa je tako Kei Nishikori rutinski poveo protiv trećeg tenisera na ATP listi.

Hrvat je bolje zaigrao u drugom setu, ali se žalio na povredu, pa je zatražio medicinski time-out prilikom kojeg je rekao doktoru kako ga najviše boli prilikom serviranja. 

Prva dva gema u setu nisu donijela break lopte, ali je Čilić u trećem imao mnogo problema, pa je morao spašavati pet break lopti nakon kojih je ipak poveo sa 2:1, a odmah i sa 3:1, no nije potvrdio break, pa je Nishikori veoma brzo imao vodstvo od 5:4, a moglo je biti obrnuto veoma lako. Nishikori je u desetom gemu imao tri meč lopte na svoj servis, ali nije ih iskoristio, pa je Čilić prvu break loptu pretvorio u sjajan viner i tako je poravnao rezultat na 5:5. Čilić odjednom više nije bio povrijeđen. Otišlo se u tie-break, a tu je slavio sa 7:1 ponajviše zahvaljujući greškama protivnika.

Treći set Nishikori kopira svoju igru iz prvog seta i protivniku ne dopušta nijednu break priliku, a u devetom gemu je napravio break nakon čega je hladno odservirao za pobjedu i plasirao se u polufinale Monte Carla. Kei Nishikori će igrati protiv boljeg iz duela Gasqueta i Alexandera Zvereva. Drugi polufinalni par čine Dimitrov i Rafael Nadal od kojih očekujemo spektakl.

 

Učitaj još novosti