20. 04. 2018 - 19:59
Svi iz Liverpoola žele da Leipzig ostane bez Europe!
907
Shares
Svi iz Liverpoola žele da Leipzig ostane bez Europe!

Svi iz Liverpoola žele da Leipzig ostane bez Europe!

20. 04. 2018 - 19:59
0
Shares

Naby Keita je pojačanje Liverpoola za narednu sezonu, a transfer je dogovoren sada već davno i već je potpisan predugovor. No trenutno Liverpool navija za to da Leipzig ostane bez Europskih takmičenja, a imaju veoma težak zadatak u narednom kolu kada igraju protiv Hoffenheima.

Leipzig se trenutno nalazi na petom mjestu u ligi, a na ovom mjestu su četiri boda ispod Borussije Dortmund i Bayer Leverskusena koji su na posljednja dva mjesta koja vode u Ligu prvaka. Do kraja su ostala još samo četiri kola, a Hoffenheim i Frankfurt dišu za vratom Leipzigu jer imaju po bod manje. Duel Leipziga i Hoffenheima kako Liverpoolu, tako odgovara i Frankfurtu koji bi kiksem jedne od ekipa i eventualnom pobjedom protiv Herte ušao na jedno od mjesta koje vodi u Europa ligu. 

Svakako ambicije Leipziga su Liga prvaka, ali da li će moći da stignu četiri boda prednosti vidjet ćemo. Keita u svemu igra ogromnu ulogu kao ponajbolji veznjak na svijetu, no trenutno je povrijeđen i nije poznato da li će igrati narednu utakmicu. A zašto Liverpool navija da ostanu bez Europe? Cijena koju su dogovorili je 75 miliona eura ukoliko odu u Ligu prvaka, dok je u pitanju 70 miliona eura ako odu u Europa ligu, a ostajanje bez Europe donijelo bi im 65 miliona eura i to bi bila lijepa ušteda za Liverpool. 

Keita je ove sezone postigao 8 golova i ima 7 asistencija na 36 odigranih utakmica. 
 



 

Učitaj još novosti