20. 04. 2018 - 16:39
NEMA LOGIKE Novak Đoković napravio još jedan u najmanju ruku...
907
Shares
NEMA LOGIKE Novak Đoković napravio još jedan u najmanju ruku čudan potez

NEKADAŠNJI BROJ JEDAN

NEMA LOGIKE Novak Đoković napravio još jedan u najmanju ruku čudan potez

20. 04. 2018 - 16:39
0
Shares

Lijepo je vidjeti jednog Keija Nishikorija kako je nakon ultra slabog turnira uhvatio ritam i sada igra na onoj razini koju svi očekujemo od njega. Mnogo je tenisera nakon povrede radilo upravo te odlaske na turnire gdje mogu da pobjeđuju i tako bi uhvatili ritam i naštimali ruke. Novak Đoković kao da ne želi da se spušta na niže turnire, a to ga kao što svi vidimo mnogo košta. Na blic je u Monte Carlu uradio nešto dobro, ali jednostavno čim dođe spremniji i bolji teniser onda bude 'razbijen'. Jučer je osvojio prvi set nakon velikog preokreta, ali kao da je svu snagu dao na taj preokret i izgubio je naredna dva sa samo pet osvojenih gemova. Treba li istaći i onaj sukob sa sudijom nakon kojeg je 25 sekundi u prosjeku između poena spustio na svega 16 i onda i nije čudio break Thiema istog trena. Nekad smo gledali Novaka kao najsmirenijeg tenisera na ATP turnirima, ali sada je daleko od toga jer ganjati inat nije nikada išlo niti će ići u bijelom sportu.
 



Prvobitni plan bio je da Novak Đoković odmara sedmicu nakon Monte Carla i prvog Mastersa na zemlji u sezoni, a danas smo došli do informacije kako će Novak Đoković zaigrati u Barceloni, a ne u Budimpešti što je bilo daleko logičnije. Konkurencija u Barceloni je ultra jaka i pitanje je može li nekadašnji prvi teniser svijeta uraditi išta na ovom turniru, a ako ponovo ispadne 'odmah' to bi bilo ravno katastrofi.

Organizatori turnira u Barceloni su javili kako je Novak Đoković poziv prihvatio u posljednji čas. Novak Đoković ove godine je na skoru od četiri pobjede i četiri poraza, a na šljaci ima 13 trofeja. 2006. je posljednji put igrao u Barceloni i tada je poražen od igrača koji je bio bliže broju 200 nego 100 na ATP listi, a to je Daniel Gimeno-Traver. 

 

Učitaj još novosti