17. 04. 2018 - 21:08
TREĆA SREĆA Alexander Zverev napokon iz trećeg pokušaja...
907
Shares
TREĆA SREĆA Alexander Zverev napokon iz trećeg pokušaja strpljivom igrom prošao teškog Gillesa Mullera

ATP MONTE CARLO

TREĆA SREĆA Alexander Zverev napokon iz trećeg pokušaja strpljivom igrom prošao teškog Gillesa Mullera

17. 04. 2018 - 21:08
0
Shares

Treća sreća reklo bi se za današnju pobjedu Alexandera Zvereva.

Zverev i Gilles Muller igrali su svoj treći međusobni meč koji je ujedno bio i posljednji na rasporedu danas u Monte Carlu. Gilles Muller pobijedio je prethodna dva puta, ali danas iako je osvojio prvi set više nije mogao. Luksemburžanin je protiv Zvereva slavio 2015. godine u Irvingu i 2017. godine na travi u Hertogenboschu. Prvi put rezultat je bio 2:1, a drugi put Muller nije izgubio nijedan set.

Danas je Gilles Muller sjajno servirao u prvom setu, a kada ga ide prvi servis onda je nevjerovatno teško igrati protiv njega, a osjetio je to već Zverev. 6:4 je bio rezultat prvog seta, a interesantno je da je zapravo treći nositelj turnira Zverev napravio prvi break u sedmom gemu i servirao je za 5:3, a onda je izgubio svoja dva servis gema u nizu i to je bilo dovoljno da Muller osvoji prvi set. 
 



Alexander Zverev uspio je doći do svoje igre u naredna dva seta i nije žurio što je bilo ključno u današnjoj pobjedi jer je Muller počeo da griješi, a na drugi servis nije mogao skoro pa ništa. Dva breaka napravio je Zverev u drugom setu i to u prvom i posljednjem gemu, a protivniku nije dopustio nijednu break loptu i tako je 'oteo' set Mulleru rezultat 6:3 i vratio stvari na početak.

U odlučujućem setu Muller je odmah imao break loptu, ali to je bila jedina i nije bila iskorištena. Razlika između drugog i trećeg seta jeste jedino napravljen break u drugom, a ne u prvom gemu seta, pa je tako Zverev sa drugim breakom u posljednjem gemu seta slavio sa 6:2 i uspio je da se pridruži svom bratu u osmini finala Monte Carla.

Četvrti teniser svijeta, a treći nositelj u Monte Carlu čeka boljeg iz duela Fognini - Struff i bit će favorit ko god prođe iz ovog meča. Schwartzman ili Gasquet će doći do Alexanderovog brata u osmini finala i Mischa će imati veoma težak posao na putu do četvrtine finala prvog Mastersa na zemlji ove sezone.

Ukoliko oba tenisera pobijede onda će igrati upravo jedan protiv drugog u četvrtini finala što je odlična motivacija da odigraju bolje nego ikad.

 


 

 

Učitaj još novosti