18. 04. 2018 - 10:59
Rafael Nadal ljut zbog 25 sekundi između poena: Nole i ja...
907
Shares
Rafael Nadal ljut zbog 25 sekundi između poena: Nole i ja odigramo 56 udaraca i onda imamo tako malo vremena?

ATP

Rafael Nadal ljut zbog 25 sekundi između poena: Nole i ja odigramo 56 udaraca i onda imamo tako malo vremena?

18. 04. 2018 - 10:59
0
Shares

Rafael Nadal jedan je od tenisera koji se bune zbog odluke da se između poena ima 'samo' 25 sekundi pauze. Za njega to nije normalno, a kaže kako se kvalitetni poeni ne mogu očekivati ukoliko pauza bude ovako kratka.

"Za mene, to svakako nije idealna stvar, ali ukoliko je to pravac i želja ljudi koji vode naš sport, ne preostaje mi ništa drugo nego da prihvatim promjenu i igram. Zato sam ovdje, da prihvatim pravila", rekao je Rafa i nastavio u dahu:

"Po njih, pozitivna stvar u cijeloj priči vjerovatno jeste činjenica da će moći da kontrolišu vrijeme između poena, ali ja nisam sagalsan sa tim. Iz mog iskustva, kada ste na terenu, publika postaje sve 'luđa', emotivnija i strastvenija kada igrate dobre poene". 
 



Španac tvrdi i da je nemoguće očekivati dobar i kvalitetan poen, kao u slučaju kada sa Novakom Đokovićem odigra 56 udaraca. 

"Ne znam, meni je to potpuno logično. Ne možete očekivati dobar poen pošto Novak i ja odigramo, recimo, 56 udaraca prethodno, a onda imamo 25 sekundi do sledećeg. Možda je ovakva odluka dobra poslovno, kako bi se publika dodatno uključila, ali ja na sve to gledam dosta negativno", zaključio je Rafa.

Rafael Nadal je poznat po diranju nosa i još nekih dijelova tijela, tačnije namještanja, a to mu oduzima mnogo vremena, pa bi ga mogli gledati mnogo nervoznijeg sa svega 25 sekundi između poena.

Kako izgleda taj ritual možete pogledati još jednom.

 

 

Učitaj još novosti