17. 04. 2018 - 15:15
Ovako će izgledati Kovačev Bayern: Granitna odbrana, potpuno...
907
Shares
Ovako će izgledati Kovačev Bayern: Granitna odbrana, potpuno nova sredina terena i atomski napad

SALIHAMIDŽIĆ ISPUNJAVA ŽELJE

Ovako će izgledati Kovačev Bayern: Granitna odbrana, potpuno nova sredina terena i atomski napad

Germanijak.hr
17. 04. 2018 - 15:15
0
Shares

Niko Kovač preuzeti će Bayern od 1. srpnja ove godine, brat Robert dolazi u ulozi pomoćnog trenera, a osim promjena na klupi izgledne su promjene u igračkom kadru. Krenut ćemo s dolascima. Prvo pojačanje je Leon Goretzka iz Schalkea, a kako ofenzivni veznjak dolazi kao slobodan igrač Bavarci su uštedjeli ogromnu lovu, s obzirom da ga transfermarkt procjenjuje na čak 40 milijuna eura, i planiraju je usmjeriti na druga pojačanja.

Prije dva-tri dana krenula je priča da je Kovač spreman u Munchen dovesti Ivana Rakitića iz Barcelone, a kako (još) nitko nije demantirao te glasine može se primijeniti ona poznata – „gdje ima dima, ima i vatre“.

Druga meta Kovača je Omar Mascarell kojeg je vodio u Eintracht Frankfurtu. Španjolac je bivši igrač madridskog Reala koji ga je prodao Eintrachtu u ljeto 2016. za milijun eura, no u ugovor o prodaji ugrađena je klauzula da ga Real može otkupiti za četiri milijuna eura i izvjesno je da će Bayern za njega morati pregovarati s Madriđanima. Mascarell je „eksplodirao“ ove sezone pod vodstvom Kovača, a prepreka za ovaj transfer ne bi bili ni Goretzka ni Rakitić.

S obzirom na izgledni odlazak Roberta Lewandowskog u Munchenu su svjesni da moraju dovesti napadača, a prema pisanju njemačkih medija Bayern na „piku“ ima Anthonyja Martiala. Francuz je nezadovoljan statusom u Manchester Unitedu i traži odlazak s Old Trafforda, a osim Bayerna za njega su zainteresirani Juventus i Tottenham.

jose-mourinho-anthony-martial

Dvojac Hummels – Boateng čine više nego solidan stoperski par, ali isto tako činjenica je da je Niklas Süle praktično jedina alternativa za navedenu dvojicu. Tu u priču „upada“ mladi Nizozemac, Matthijs De Ligt. U Amsterdamu su svjesni da je nemoguće zadržati 18-godišnjaka i već su postavili cijenu – 60 milijuna eura. Dolaskom De Ligta Kovač bi dobio mladog, ali već dokazanog stopera koji bi bez problema mogao ući u prvu postavu odmah. S posudbe se vraćaju Serge Gnabry i Renato Sanches, no pitanje je hoće li ih Kovač zadržati u Munchenu ili ih ponovno proslijediti na posudbu.

de-ligt

Što se tiče odlazaka Munchen je privremeno napustio, a od 1. srpnja će i trajno Douglas Costa koji je prodan Juventusu za 40 milijuna eura. Robert Lewandowski već dugo koketira s Realom i Poljak će vjerojatno krenuti put Madrida. Manchester City odnosno Pep Guardiola spreman je Bavarcima ponuditi preko 55 milijuna eura za svog miljenika – Thiaga Alcantaru. Alcantara je stigao u Munchen u slučaju poznatom kao „Thiago oder nix“ ili u prijevodu „Thiago ili ništa“ kada je Guardiola inzistirao na njegovom dolasku. S obzirom da je David Silva u godinama (32) u 25-godišnjaku Pep vidi odličnu zamjenu, a niti Bavarci nisu protiv tog transfera s obzirom na „gužvu“ u sredini terena.

61489461-thiago-alcantara-pep-guardiola-afp

Ostala su dva i pol mjeseca do službenog ustoličenja Kovača u Munchenu pa je moguće da se pojave još neka imena, no s obzirom da su Bavarci Eintrachtu platili 2,2 milijuna eura da puste bivšeg izbornika Hrvatske za vjerovati je da će mu sportski direktor Salihamidžić i ostatak uprave udovoljiti kada su u pitanju pojačanja.

15239627096537

Učitaj još novosti