17. 04. 2018 - 07:46
NEVJERICA NA ETIHADU Pep ostaje bez sigurnih kupovina zbog...
907
Shares
NEVJERICA NA ETIHADU Pep ostaje bez sigurnih kupovina zbog sumnjivog transfera, slijedi li Cityju žestoka kazna?!

CAS ODLUČUJE

NEVJERICA NA ETIHADU Pep ostaje bez sigurnih kupovina zbog sumnjivog transfera, slijedi li Cityju žestoka kazna?!

17. 04. 2018 - 07:46
0
Shares

Manchester City je novi prvak Engleske, a mrlju na odličnu sezonu baca ispadanje od Liverpoola u četvrtfinalu Lige prvaka. Pep Guardiola smatra da njegovom timu treba još širine, pa je odlučan ponovo krenuti po pojačanja i opet bi Građani mogli biti jedan od najaktivnijih klubova na svijetu kada su transferi u pitanju. Ovaj put između ostalih tražit će se jedna velika zvijezda. 

U pitanju je Eden Hazard koji je ponajveća meta Real Madrida jer će teško doći do Salaha, pa im je mnogo realnija opcija Hazard do kojega bi lakše došli zbog toga što Chelsea najvjerovatnije neće igrati Ligu prvaka naredne godine. Sada se u sve umiješao i Guardiola koji će pokušati privoliti Hazarda i dovesti ga u ljutog Chelseajevog rivala. Navodno Pep Guardiola bi volio da vidi i Mahreza u svom timu pored Hazarda koji bi igrali s De Bruyneom odmah iza Aguera, a to bi mora se priznati bila strašna navala.

Fernandinha bi trebao zamijeniti Weigl iz Dortmunda ili Seri iz Nice, a kao rezervna opcija spominje se Fred prema kojem su ohladili iz razloga koji nisu poznati. Spominjalo se da će sasvim sigurno preći u City, a sada se ne spominje apsolutno ništa. Alderweild iz Tottenhama je prva opcija za odbranu, a kako više ne igra u prvom timu Spursa onda je realno za očekivati da ga puste u City. Cijena koju bi Tottenham tražio jeste 50 miliona eura.

julian-weigl

Spominjao se budžet od nevjerovatnih 700 miliona eura, ali ako je suditi po ovim pojačanjima, onda cifra neće preći 250-300 miliona eura. Da li je ovo konačan spisak i da li će se Pepu Guardioli želje ispuniti ostaje nam da vidimo. Jučer se pojavila i informacija da Građani u tajnosti planiraju pokušati dovesti francusku superzvijezdu Kyliana Mbappéa iz PSG-a ovog ljeta ako se ukaže prilika za to. Englezi se nadaju da će uspjeti iskoristiti nedaće u kojima bi se Francuzi mogli naći zbog finansijskog fair playa.

Trenutno ih istražuje UEFA zbog plaćanja 198 miliona funti Barceloni za Neymara, a kasnije i zbog toga što su doveli Mbappéa iz Monaca na posudbu, ali s obvezom plaćanja 180 miliona eura nadolazećeg ljeta, objavio je britanski Mirror. Teške kazne mogle bi stići PSG, a to će pokušati iskoristiti Pep Guardiola koji je već ranije htio u svojim redovima talentiranog 19-godišnjeg Francuza. Katalonski stručnjak se “zaljubio” u Mbappéa još kada je on igrao u Monacu, a poznato je kako će baš na toj poziciji tražiti pojačanja za budućnost. 

mbappe

Iako je bivši strateg Barcelone i Bayerna već najavio novi veliki šoping ovog ljeta, Manchester City bi vrlo lako mogao ostati bez ikakvih pojačanja presudi li Međunarodni sportski sud (CAS) u korist Velez Sarsfielda. Naime, argentinski klub žalio se FIFA-i da je City nezakonito kontaktirao njihovog tada 15-godišnjeg igrača Benjamina Garrea i potpisao s njim ugovor čim je napunio 16 godina. Garre, koji igra za Cityjevu U-23 momčad stigao je na "Etihad" u ljeto 2016. FIFA je transfer odobrila i odbila Velezovu žalbu, ali su Argentinci sad stvar prijavili CAS-u jer tvrde da FIFA-ino pravilo da igrači do 18 godine mogu mijenjati klubove vrijedi samo za područje Evrope, a ne i za Južnu Ameriku.

manchestercity-cropped-14sfxc1ccgtuk1bzmlhl42yhwt

Prema pravnim stručnjacima, Velez bi vrlo lako mogao dobiti parnicu, a odluka će biti donesena u sljedećih sedam dana. Presudi li CAS u njihovu korist, Manchester Cityju bi dobio zabranu kupovanja igrača ovog ljeta, a možda i u sljedećem zimskom prijelaznom roku. Podsjećamo, Građani ne bi bili prvi klub koji je ovako kažnjen. Zbog kršenja ovog istog pravila Barcelona je kažnjena s 330.000 eura i zabranom kupovine u zimskom i ljetnom prijelaznom roku 2015. godine. Atletico Madrid je dvije godine kasnije dobio zabranu transfera u zimskom i ljetnom prijelaznom roku te je morao platiti pola miliona eura kazne, dok je Real dobio 250.000 eura kazne i "rampu" za zimski prijelazni rok prošle godine. Izgubi li sud, Manchester City bi se mogao žaliti što bi mu vjerovatno spasilo sljedeći prijelazni rok, ali bi se odluka samo odgodila za sljedeća dva roka.

Učitaj još novosti