17. 04. 2018 - 08:30
Brojni mediji tvrde: Džeko se vraća u zemlju gdje je zablistao...
907
Shares
Brojni mediji tvrde: Džeko se vraća u zemlju gdje je zablistao punim sjajem i to u redove evropskog giganta!

BAYERN BI MOGAO BITI SLJEDEĆA DESTINACIJA

Brojni mediji tvrde: Džeko se vraća u zemlju gdje je zablistao punim sjajem i to u redove evropskog giganta!

17. 04. 2018 - 08:30
0
Shares

Edin Džeko je prošle sezone bio prvi strijelac Serie A, a ove je u polufinalu Lige prvaka. Dug je pak bio put između toga i dosta trnovit. U januaru je bio samo na korak od odlaska u redove Chelseaja, koji ga je već vidio kao sigurno pojačanje. Ipak, u posljednji tren Dijamant je odustao, a poslije je otkriveno i zašto. Edinu je ponuđena odlična zarada u Londonu, ali nije želio biti rezervna Conteova opcija. Zbog toga je odabrao ostanak u Rimu i nije zažalio.

Prvo je zabio gol nade na "Nou Campu", a onda je Katalonce demolirao na "Olimpicu". Golom je načeo Barcu, potom izborio penal i bio konstantna prijetnja po gol Ter Stegena. Izabrane je i za igrača susreta, a Vučicinoj sreći nije bilo kraja. Ubrzo je otkriveno i da ga je Zinedine Zidane želio u januaru dovesti u Madrid. Međutim, baš kao i Chelsea, nudio mu je samo opciju rezervnog napadača, iza nedodirljivog Karima Benzeme.

chelsea-premier-league-squads-3979681

"Nije bilo lako postići ovakav rezultat", rekao je Džeko nakon eliminacije favorizovane Barce. "Ponavljam da sam ovdje sretan. Mislio da je i klub sretan sve u svemu. Ne znam koliko sam novca odbio od Chelseaja, ali novac nije bitan. Igrali smo sa tri igrača u odbrani po prvi put i to je prošlo veoma dobro. Nikad nisam vidio Barcelonu da se toliko muči, sada jedva čekam da zaigram u polufinalu s Romom", zaključio je Edin.

Predsjednik Rome James Pallotta bio je oduševljen nakon senzacionalnog izbacivanja Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka. Trijumf je proslavio skokom u fontanu Panteon, te je odmah "olakšan" za 500 eura. Međutim, to mu sigurno neće teško pasti, pa je već tokom razgovora s gradonačelnicom Rima Virginijom Raggi obećao da će u gradsi budžet uplatiti čak 230 hiljada eura.

Njega je do delirijuma doveo naš Edin Džeko, koji je pogotkom načeo Katalonce, a kasnije i izborio penal. Dijamant je bio igrač utakmice, a još jednom je zapušio usta kritičarima. Mnogi su ga na kraju sezone vidjeli kao sigurnog putnika s "Olimpica", međutim tako ne misli i Pallota. Naime, saznajemo da je gazda Vučice spremio posebnu premiju za našeg kapitena, a sve kako bi ga motivisao da dadne još više od sebe u završnici Lige prvaka.

dzeko

Sigurno će na kraju sezone bh. kapiten opet biti na cijeni i jedan od najtraženijih napadača. Chelsea nije odustao, iako je doveo Olivier Girouda. Naime, Alvaro Morata je pred novim povratkom u Madrid, Španac je potpuno razočarao nakon odličnog starta na "Stamford Bridgeu". Plavci su tek peti i daleko od Lige prvaka. A prošle sezone su bili šampioni. Zbog toga Antonio Conte silno želi Dijamanta u svom timu, ali će sada žestoku konkurenciju imati u posrnulom italijanskom velikanu.

Mediji s Apenina tvrde da je Milan i dalje u igri za dovođenje Džeke, te će navodno Rossoneri sve učiniti da ga na ljeto konačno i dovedu. Sigurno je da bi ovim poslom zadovoljan bio i sam igrač, koji ne krije da navija za ovog velikana. Međutim, trenutno je veoma sretan na "Olimpicu", a Milan će morati ponuditi Romi i oko 25 miliona eura. Novinar Calciomercata Fabrizio Romano tvrdi da će do ovog transfera ipak teško doći. Razlog je činjenica da su u Romi presretni s posljednjim partijama bh. kapitena, te sigurno neće pustiti svog ponajboljeg igrača velikom rivalu.

dzeko

Upravo tu Caughtoffside vidi priliku da Edin naredne sezone obuće plavi dres Chelseaja. Britanski mediji tvrde da se čelnici londonskog kluba itekako kaju što u januaru nisu više zapeli i doveli bivšeg centarfora Wolfsburga i Manchester Cityja. Sada je sasvim jasno da Chelsea nije odustao od igrača koji je ponikao u redovima Željezničara, te će na ljeto krenuti u odlučujuću bitku. Pitanje je samo da li će Vučica popustiti, pogotovo ukoliko uđe u finale Lige prvaka. A to nije nemoguće, rival je Liverpool, klub kojem je Džeko itekako znao zagorčati život.

dzeko

Bliži nam se i polufinalni duel Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti Liverpool i Roma. Trener Redsa Jurgen Klopp ističe da će u tom meču vrlo važno biti da njegova ekipa zaustavi našeg Edina Džeku, koji je glavni pokretač Vučice.

"Sad smo fokusirani na prvenstvo. Naredne sedmice ćemo lagano početi razmišljati o Romi. Nema tu filozofije puno. Najveća opasnost je Edin Džeko, na njega treba obratiti pažnju. Sjećam se njegovih igara iz Njemačke, a i danas briljira. Nema više laganih protivnika, to je polufinale, bit će vrlo uzbudljivo", rekao je Klopp. Podsjećamo, Redsi su polufinale izborili nakon eliminacije Manchester Cityja, dok je Roma senzacionalno izbacila Barcelonu.

klopp

I kao šlag na tortu stižu najnovija pisanja njemačkih medija - Bayern u Edinu Džeki vidi idealnu zamjenu za Roberta Lewandowskog, koji će ovog ljeta, najvjerovatnije, napustiti ekipu minhenskog diva. Glavnu ulogu u svemu trebao bi odigrati sportski direktor njemačkog prvaka Hasan Salihamidžić, koji se pita za transfere i koji je upravo ustoličio Niku Kovača na klupi bavarskog ponosa. Dijamant bi teško odbio ponudu da obuće dres jednog od najslavnijih evropskih klubova, pogotovo jer s njim može do trofeja koji mu nedostaje - Lige prvaka! Ujedno, imao bi osigurano mjesto startera, vrhunsku platu, odlične saigrače i što je najbitnije - ligu koja mu apsolutno odgovora. Sjetimo se samo avanture u Wolfsburgu, kada je harao Evropom.

salihamidzic-und-kovac

roma-dzeko

dzeko

dzeko

Učitaj još novosti