16. 04. 2018 - 20:44
Hladan tuš za Real, Redse i PSG: Roma odbija prodati jednog od...
907
Shares
Hladan tuš za Real, Redse i PSG: Roma odbija prodati jednog od ključnih igrača i za 70 miliona!

ALISSON NIJE NA PRODAJU

Hladan tuš za Real, Redse i PSG: Roma odbija prodati jednog od ključnih igrača i za 70 miliona!

16. 04. 2018 - 20:44
0
Shares

Roma je eliminisala Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka, te otišla među četiri najbolja evropska tima. Edin Džeko je jedan od najzaslužnijih za veliki podvig, a svakako tu je i odlični golman Alisson Becker. Sjajni brazilski čuvar mreže u potpunosti je zaključao svoja vrata u revanšu protiv Messija i družine. 

Alisson je ove sezone bravurozan, brani sjajno i ne čudi što je privukao interes mnogih klubova koji su finansijski znatno moćniji od Rome. Želi ga dovesti PSG, navodno je i velika želja Liverpoola i Reala, ali iz Rima opovrgavaju napise kako će na ljeto prodati Brazilca.

alisson-fazio

"Nije mi jasno zašto me ljudi stalno pitaju hoće li Alisson Becker ostati u Romi. Siguran sam da će biti ponuda, ali nemamo ga namjeru prodati, nema šanse, nula", izjavio je predsjednik Vučice James Pallotta, pa dodao: "Kad smo ga doveli, mislio sam da je velik golman, i još uvijek to mislim. Zato ga nećemo prodati."

"Zašto ne bismo razmišljali o finalu Lige prvaka? Liverpool je snažna momčad, ali i mi možemo igrati dobro. Igrali smo lijepo protiv Barcelone i rezultat nije pokazao ono što smo vidjeli na terenu u prvoj utakmici. Iznenadili smo ih u revanšu zahvaljujući treneru", dodao je Pallotta.  

alisson2

Podsjećamo, Alisson Becker je stigao na "Olimpico" u ljeto 2016. iz brazilskog Internacionala za samo osam miliona eura, a za njega najveći interes pokazuju Liverpool i Real Madrid. Transfermarkt ga danas procjenjuje na više od 40 miliona eura. Ugovor s Romom ima još tri godine, a slobodno možemo reći da je trenutno među najboljim čuvarima mreže na svijetu. Engleski mediji tvrde da bi Redsi i Jurgen Klopp mogli ponuditi rimskom klubu i 70 miliona eura za Alissonove usluge...

Definitivno najtraženiji golman današnjice ne razmišlja o odlasku iz Rome prema navodima njegovom agenta. Brazilac briljira ove sezone, jedan je od najboljih golmana na svijetu po formi u ovom trenutku, pa nije ni čudo što su u red stali Real Madrid, Liverpool i PSG.

alisson

"Alisson je trenutno jedan od najboljih golmana na svijetu. Ali, on itekako voli Romu, 100% je tu. Što se tiče njegovog ugovora, on je trenutno fokusiran na Seriju A i Ligu prvaka, ne želi da misli o budućnosti", rekao je njegov agent Ze Marija i dodao: "Imamo odličan odnos sa Romom i nije tačno da smo pričali s Liverpoolom. Alisson je posvećen Romi i sadašnjosti na Olimpicu. Njegova cijena? Ne znam koliko može da košta. To zavisi od Rome i transfer pijace."

Učitaj još novosti