16. 04. 2018 - 20:27
Sanchez i Lukaku ipak nedovoljni: Mourinho želi još jednog...
907
Shares
Sanchez i Lukaku ipak nedovoljni: Mourinho želi još jednog napadača, aktivirat će klauzulu od 95 miliona!

SILNO ŽELI NAPADAČA IZ SERIJE A

Sanchez i Lukaku ipak nedovoljni: Mourinho želi još jednog napadača, aktivirat će klauzulu od 95 miliona!

16. 04. 2018 - 20:27
0
Shares

Manchester United je jučer poražen na "Old Traffordu" od WBA i tako je njegov gradski rival City mogao početi sa šampionskim slavljem. Crveni đavoli su zavrpili i avanturu u Ligi prvaka već u osmini finala protiv Seville, pa su navijači itekako nezadovoljni. Na udaru se našao i Jose Mourinho, koji će učiniti sve da ovog ljeta dodatno osnaži tim.

Tako nam stižu vijesti da je engleski velikan navodno spreman platiti otkupnu klauzulu od čak 95 miliona funti kako bi u svoje redove doveo Interovog napadača Maura Icardija. Sjajni Argentinac na meti je Real Madrida i PSG-a, a na "Teatru snova" su odlučni dovesti ga prije njih.

Kapiten Nerazzurra igra izvrsnu sezonu, postigao je 24 gola u 28 utakmica Serije A, te je potvrdio da je jedan od najboljih napadača u Evropi u ovom trenutku. To nije izbjeglo pažnji Manchester Uniteda, a "Corriere dello Sport" ih povezuje kao jedne od glavnih konkurenata za zvijezdu Intera. Dok "The Sun" navodi ipak da je Manchester United spreman da aktivira otkupnu klauzulu od 95 miliona funti kako bi ga doveli na "Old Trafford".

mauro-icardi-inter

Crveni đavoli ne izgledaju baš da im očajnički treba novi napadač, ali bi možda mogli da naprave nadogradnju za Romelu Lukakua, koji u velikoj mjeri nije ispunio očekivanja od svog dolaska iz Evertona. Mauro Icardi možda više odgovara Jose Mourinhovoj naklonosti i to bi bilo veliko pojačanje za njih, pogotovo ako ga uspiju dovesti prije glavnih evropskih suparnika kao što su Real Madrid i PSG, ako to bude moguće. Rođen u Argentini, tačnije u Rosariju, ali se sa samo šest godina preselio u Španiju. 

icardi-perisic-inter

Fudbalsku karijeru je počeo u Vecindariju u nižim ligama u čijim je omladinskim selekcijama postigao preko 500 golova. 2008. godine gra primjećuju skauti Barcelone i Real Madrida, a zanimanje za njega pokazuju mnogi španski klubovi, kao i engleski Liverpool i Arsenal, a sada i Manchester United možemo uvrstiti među njih.

Bio je dio tima Barcelone do 17 godina. Zatim je u ekipu do 19 prešao godinu dana kasnije prije nego što je otišao na pozajmicu u Sampdoriju 2011. godine. Zatim se 2013. godine seli u Inter, gdje je ostao do dan danas. Mnogi smatraju da će na kraju sezone napustiti "Meazzu", pogotovo ako posrnuli velikan ne izbori Ligu prvaka...

perisic-icardi-getty9898

icardi-inter-1

icardi

mauro-icardi

Učitaj još novosti