16. 04. 2018 - 15:49
TUŽAN KRAJ PRELIJEPE BAJKE Don Iniesta već potpisao ugovor,...
907
Shares
TUŽAN KRAJ PRELIJEPE BAJKE Don Iniesta već potpisao ugovor, dobio je uvjete iz najluđih snova

SLJEDEĆA DESTINACIJA JE KINA

TUŽAN KRAJ PRELIJEPE BAJKE Don Iniesta već potpisao ugovor, dobio je uvjete iz najluđih snova

16. 04. 2018 - 15:49
0
Shares

Kapiten Barcelone Andres Iniesta dobio je ponudu kluba iz Kine, a o odluku o (ne)napuštanju kluba sa "Camp Noua", mora donijeti do kraja aprila. 

"Do 30. aprila moram odlučiti da li ću ostati u Barceloni ili ću otići u Kinu. Moram odlučiti šta je najbolje i za mene i za klub", izjavio je Iniesta za španske medije govoreći o navodima da će preći u kineski Tianjin Quanjian. Podsjećamo, Iniesta je u oktobru s Barcelonom potpisao ”doživotni ugovor”, a istakao je kako će objaviti saopćenje nakon razgovora s klubom.

Trener Katalonaca Ernesto Valverde rekao je kako ne zna šta će Iniesta odlučiti. ”To je lična odluka. Mora je donijeti”, kazao je Valverde. Dodao je kako Iniesta ima svoje razloge i donijet će odluku koja je najbolja za njega.

”Ne razmišljam o Barceloni bez njega jer trenutno imamo Barcelonu s Andreasom Iniestom”, istakao je Valverde.

Iznenađujuće ispadanje iz Lige prvaka čini se da je dotuklo Don Andresa, pa je odlučio i prije roka.

"Ovo je bolan poraz i nismo očekivali da ćemo ispustiti prednost koju smo imali. Veliko razočaranje za nas jer smo se nadali osvajanju Lige prvaka. Naše nade su uništene. Znali su kako nas treba napasti, a mi nismo imali pravo rješenje za te napade", rekao je Iniesta, koji je potvrdio da mu je ovo vjerovatno i posljednji meč u Ligi prvaka.

"Vjerovatno je moj posljednji meč. Ipak, sad nije pravo vrijeme za takve objave. Svima nam je jako teško, ali ćemo se do kraja boriti za trofeje koje još imamo šanse osvojiti", rekao je Iniesta nakon meča. To što će osvojiti deveti naslov prvaka i možda šesti Kup kralja u 16 godina u klubu, ništa ne znači bez pete Lige prvaka. Andres Iniesta za manje od mjesec dana puni 34. godine i to je zadnji rođendan koji će proslaviti kao igrač Barcelone, kluba čiji je simbol. 

iniesta
 
Iako govori da će o tome gdje nastavlja karijeru odlučiti nakon finala Kupa sa Sevillom iduće subote, to je otkrio već prošle. Nakon prvenstvene pobjede nad Valencijom izjavio je: "Već znam što ću raditi u budućnosti. Zahvalan sam na privrženosti koju mi navijači pokazuju, ali to neće promijeniti moju odluku."
 
Očekuje se da nakon Mundijala i definitivno se zaputi u Kinu, tačnije tamošnju Super Ligu. Dva kluba su u opticaju i spremni su platiti ogronih 30 miliona eura po sezoni sjajnom veznjaku. Tianjin Quanjian, za koji igraju Alexandre Pato i Axel Witsel, te Chongqing Dangdai, čiji adut je španski direktor Antonio Cordon. Ipak, španski mediji danas pišu da veliki utjecaj na Iniestinu odluku da karijeru završi u Kini, ima ona vinara.

iniesta
Prema ovim izvorima, Iniesta je već potpisao ugovor s jednim od zainteresiranih klubova, s klauzulom koja mu garantuje marketinšku pomoć za prodaju njegovih vina u Kini. Očekuje se da "Bodega Iniesta", vinarija legendarnog igrača, tako na ogromnom kineskom tržištu godišnje proda dva miliona boca. Španci pišu da su Kinezi otišli toliko daleko, da garantuju otkup željene količine. Inače, Iniesta je vinariju osnovao 2010. u rodnom gradu Fuentealbilli. Vinogradi mu se protežu na 120 hektara, a glavna zvijezda kataloga je crno vino "Corazon Loco" ili "Divlje srce".

anders-iniesta

iniesta

Učitaj još novosti