15. 04. 2018 - 23:27
Nesuđena Neymarova zamjena već napušta Nou Camp: Forsira...
907
Shares
Nesuđena Neymarova zamjena već napušta Nou Camp: Forsira transfer u redove engleskog velikana, Griezmann ga mijenja!

ŠPANSKI MEDIJI OTKRILI

Nesuđena Neymarova zamjena već napušta Nou Camp: Forsira transfer u redove engleskog velikana, Griezmann ga mijenja!

15. 04. 2018 - 23:27
0
Shares

Ousmane Dembele nema ništa protiv da napusti Barcelonu ovog ljeta, a Arsenal se spominje kao potencijalna destinacija, izvještava Don Balon. Dembele je frustriran njegovim statusom u Barceloni jer ne dobiva previše prostora za igru a strahuje da se to može pogoršati ako Antoine Griezmann stigne u klub na ljeto. D

Dembele bi bio zainteresiran za prelazak u London, kako bi ponovno ujedinio snage sa svojim bivšim saigračem iz Dortmunda Pierreom Emerickom Aubameyangom. Ujedno, Topnici bi imali izuzetno ubitačan napad, te bi oba tima bila zadovoljna odrađenim.

Mladi Francuz proteklog je ljeta za 105 miliona eura prešao u kontroverznom transferu iz Borussije Dortmund u Barcelonu i to kao zamjena za transfer-rekordera Neymara. No, mlađahni napadač bar dosad nije ni približno ostvario očekivanja, pogotovo ne za cijenu za koju je doveden. U svim takmičenjima zabio je svega jedan pogodak (uz odličnih sedam asistencija). Razlog malog broja utakmica i slabog učinka su česte povrede zbog kojih je bivši igrač Rennesa propustio veći dio sezone, a po utakmici prosječno igra svega 52 minute.

"Ne osjećam nikakav pritisak, niti mi je teško, jer sam koncentriran samo na igranje nogimeta. Svako bi želio biti na mom mjestu, niti jedan igrač ne može reći NE Barceloni koja je najbolja ekipa svijeta. Sjajno je igrati uz Lea Messija, jednostavno je privilegija dijeliti svlačionicu s takvim igračem“, rekao je Dembele za zvaničnu UEFa-inu stranicu. 

Inače, engleski mediji tvrde da će na kraju sezone Arsenal učiniti sve da ga dovede u svoje redove, bilo da ga otkupe ili posude od Katalonaca. U medijima iz Španije nedavno se također pojavila informacija da Dembele nagovara Arsenal da pošalju ponudu za njega na kraju sezone jer želi da se okuša u Premier ligi. No ubrzo je stigao demant od medija bliskog Barceloni. Dembele nije predmet prevelikih špekulacija jer je u Barcelonu doveden kao zamjena Neymaru, a oni ga žele na duži period. Kako medij blizak Barceloni navodi tek se očekuje da pokaže sav svoj potencijal i nema šanse da se desi transfer. Sigurno je da nas očekuje vrelo ljeto...

barcelona-real-madrid-ousmane-dembele-clasico-876292

Borussia Dortmund će uskoro na klupski račun početi primati prve bonuse koje su dogovorili potpisavši transfer Ousmanea Dembelea, koji je za 105 miliona eura (fiksno) prošlog ljeta preselio u katalonsku prijestolnicu. Budući da se Barcelona kvalificirala u Ligu prvaka, njemački će klub dobiti prvih pet miliona, a drugih pet će dobiti budući da je Dembele nedavno odigrao 15. utakmicu u dresu Barcelone. Momčad iz Dormunda će po pet miliona eura dobiti i kada Dembele odigra 25, 50, 75 te 100 utakmica za Barcu.

Ukoliko Dembele prije svoje 100. utakmice napusti Barcelonu, Dortmundu će automatski pripasti 20 miliona eura. Ukoliko se zadovolje svi uvjeti nakon kojih se isplaćuju bonusi, ovaj transfer bi u konačnici mogao biti 'težak' 150 miliona eura.

hd-ousmane-dembele-barcelona-13jwb2186nqy1fq974bfhjsqf

Učitaj još novosti