13. 04. 2018 - 19:58
Mike Tyson TOP 5 nokauta! Znate li kako danas izgleda uho...
907
Shares
Mike Tyson TOP 5 nokauta! Znate li kako danas izgleda uho Holyfielda?

Mike Tyson TOP 5 nokauta! Znate li kako danas izgleda uho Holyfielda?

13. 04. 2018 - 19:58
0
Shares

Mike Tyon smatra se jednim od najboljih teškaša u historiji boksa.

U karijeri je postigao mnogo toga, a između ostalog vodi se kao jedan od rijetkih koji su nakon izgubljenje titule 'teškaša' ponovo vratili istu. Dovoljno je istaći da u grupu ljudi koji su ovo uspjeli spada veliki Muhammad Ali. Tyson se borio od 1985. do 2005. godine kada se zvanično penzionisao nakon tri uzastopna nokauta i to od Lennox Lewisa, Danny Williamsa i Kevina McBridea. 

Rođen je Juna 30. 1966. godine, a titulu teškaša osvojio je sa samo 20 godina i najmlađi je bokser u historiji koji je to uspio. U karijeri 'Kid Dynamite' kako su ga između ostalog zvali, imao je 58 borbi od kojih je 50 pobijedio, a čak 44 su bile nokautima. Imao je šest izgubljenih borbi.

Agresivnost, napadački boks i nenormalna snaga krasili su Tysona, a karijeru su mu obilježili i mnogi skandali pored sjajnih borbi. Zbog silovanja je bio osuđen na 6 godina zatvora 1992. godine, no pušten je nakon 3 godine jer je imao primjerno ponašanje. 

Također je odgrizao uho Holyfieldu sa kojim je danas ipak dobar prijatelj, iako godinama nisu progovorili ni riječi. 

Kako je to izgledalo pogledajte još jednom u videu ispod, a na fotografiji možete pogledati kako Holyfieldovo uho izgleda danas.



U nastavku možete vidjeti top 5 nokauta koji su obilježili Tysonovu karijeru.


 

Učitaj još novosti