15. 04. 2018 - 22:25
Običan smrtnik bi eksplodirao, evo kako se hrani Anthony Joshua
907
Shares
Običan smrtnik bi eksplodirao, evo kako se hrani Anthony Joshua

SVJETSKI ŠAMPION

Običan smrtnik bi eksplodirao, evo kako se hrani Anthony Joshua

15. 04. 2018 - 22:25
0
Shares

Anthony Joshua je šampion svijeta u boksu.

Mnogo zanimljivosti veže se za ovog diva koji vaga oko 113 kilograma. U karijeri je imao 21 borbu, sve borbe je pobijedio i to sve do posljednje 'knocoutom'.

Joshua izgleda doista nepobjedivo, a za sve je zaslužna i ishrana koja za obične smrtnike izgleda doista brutalno.

Joshua na dan unosi preko 5000 kalorija, a to je dvostruko više od preporučene doze za jednog muškarca, ali vrhunski sportaš koji je visok preko dva metra i vaga preko 110 kilograma više nije prosječan muškarac.

 

 

Refuelled & ready with @eq_nutrition ????

A post shared by Anthony Joshua (@anthony_joshua) on



Joshua dan započinje s pet jaja, dvije kriške raženoga kruha, dva grčka jogurta, zdjelom zobene kaše i zdjelom voća za doručak.

 

 

First session down and need a refuel #StayHungry ????????????

A post shared by Anthony Joshua (@anthony_joshua) on



Za ručak ima veliku porciju ribe (lososa ili tune), dva pečena krumpira i salatu, a za večeru pojede cijelo pile, tanjur humusa, šalicu bijele riže, lepinju, pire ili kuhano povrće te pola avokada.

Za usporedbu, toliko kalorija unijet ćete ako pojedete tri velike pizze, devet hamburgera, 19 krafni ili 46 pilećih krilaca.

Dakle, uglavnom se radi o hrani koju sportaši i inače konzumiraju, samo u ogromnim količinama. Za svaki od svojih 113 kilograma Joshua treba šest do osam grama ugljikohidrata, dva grama proteina i jedan gram masnoće.

"To je ogromna količina kalorija. Josh je nevjerojatan, nema drugih teškaša poput njega - vitkih i atletičnih, koji mogu izdržati treninge kakve od odrađuje. On je jedini teškaš koji trenira kao da je u srednjoj kategoriji", kaže stručnjak za prehranu sportaša Mark Ellison, koji određuje Anthonyjev menu.

"Nevjerojatno je predan, usredotočen na detalje i radi dok mu jaja ne otpadnu, a meni je izazov brinuti se da dovoljno jede", objasnio je Ellison.

S obzirom na način treniranja, te ishranu i ne čudi što od Anthonya Joshue strahuju svi.

3fb8e7d200000578-4457102-anthony-joshua-consumes-4-500-to-5-000-calories-a-to-fuel-his-da-m-9-1493430550114



 

Učitaj još novosti