12. 04. 2018 - 19:11
IMA SE MOŽE SE Arapi spremili nevjerovatnu količinu novca za...
907
Shares
IMA SE MOŽE SE Arapi spremili nevjerovatnu količinu novca za pojačana Manchester Citya

PEP GUARDIOLA PONOVO KUPUJE

IMA SE MOŽE SE Arapi spremili nevjerovatnu količinu novca za pojačana Manchester Citya

12. 04. 2018 - 19:11
0
Shares

Pep Guardiola na nevjerovatan način doslovno je došao do osvajanja Premier lige Engleske, no problem je u najvećem nogometnom klupskom takmičenju, a to je Liga prvaka.

Slavni stručnjak posljednji put u finalu Lige prvaka igrao je još davne 2010/11 godine, a nakon toga počeo je da troši mnogo novca što prije nije bio slučaj, no bez uspjeha. Guardiola je do današnjeg dana potrošio 750 miliona eura i sve što je dobio su lige i kupovi. Ove sezone sramotno su ispali iz FA Kupa od Wigana, a iz Lige prvaka Liverpool ih je izbacio ukupnim rezultatom 1:5.



Interesantno je da je Guardiola u Manchester Cityu potrošio više od svih trenera na pojačanja, a u pitanju je cifra od 200 miliona eura.

Daily Telegraph javlja kako će Guardiola dobiti 680 miliona eura za pojačanja, iako očigledno novcem ne može da 'kupi' Ligu prvaka. Nevjerovatna cifra trebala bi biti potrošena na igrače na svim pozicijama osim za golmana i napadača gdje su očigledno zadovoljni stanjem.



Nešto u Manchester Cityu trenutno ne štima, a to dokazuju tri vezana poraza. Liverpool ih je ubio u pojam sa dvije pobjede, dok su protiv Manchester Uniteda vodili u međuvremenu, ali su izgubili sa 2:3 nakon velikog preokreta. Guardiola je samo jednom u karijeri izgubio tri puta u sezoni od jednog tima, a to mu je sada priredio Jurgen Klopp sa svojim Liverpoolom.

Da li će silni milioni donijeti nešto dobro u Cityu ostaje nam da vidimo. Jedno je sigurno, a to je da će ponovo biti ponajveći favoriti za osvajanje Lige prvaka, ali bojimo se da će ovo samo biti novi slučaj PSG-a koji je trošio silovito, ali nije dobio ništa u Ligi prvaka.

Učitaj još novosti