27. 03. 2018 - 18:50
Dobio otkaz u tri kluba za godinu i po dana, a sinoć zabio 42...
907
Shares
Dobio otkaz u tri kluba za godinu i po dana, a sinoć zabio 42 poena, uz 12 asistencija!

TREY BURKE

Dobio otkaz u tri kluba za godinu i po dana, a sinoć zabio 42 poena, uz 12 asistencija!

Germanijak.hr
27. 03. 2018 - 18:50
0
Shares

Dosta je igrača sinoć imali dobre partije u NBA ligi, ali nitko kao Trey Burke. Ovaj 25-godišnji playmaker New York Knicksa je u porazu svoje ekipe od Charlotte ubacio 42 poena uz šut 19/31 te imao 12 asistencija i samo 2 izgubljene lopte. Sve to mu je donijelo status igrača večeri, a njegova je izvedba ocijenjena sa 70,6 prema ESPN-ovom Player Rateru. Koliko je Burke igrao dobro dovoljno govori činjenica da je to 49. pojedinačna partija u cijeloj sezoni.

Ovom je utakmicom Burke okrunio dobre izvedbe u martu u kojem je na prosjeku od 14,5 poena i 4,6 asistencija, ali i ono što je njemu vjerojatno najvažnije – nametnuo se kao NBA opcija te najavio kako bi mogao dobiti ugovor za sljedeću sezonu.

A izgledalo je kao da će Burke, bez obzira na solidne igre u najjačoj ligi na svijetu, angažman morati pronaći u Europi ili Kini. On je 2013. izabran kao 9. pick od strane Utah Jazza, a u prvoj je sezoni kao starter imao prosjek od 12,8 poena, 5,7 asistencija i 3 skoka po utakmici. Druga sezona je bila slična (12,8p, 4,3a, 2,7s), ali pad je uslijedio u trećoj. Burke je 2015./16. u Jazzu imao prosjek od 10,6 poena i 2,3 asistencije te se nije uklapao u igru ekipe iz Salt Lake Cityja koja ga je nakon te sezone, u ljeto 2016. tradeala u Washington za tek pick druge runde.

U Wizardsima je doživio potpuni pad – nije igrao puno, a i kad je igrao nije ostvarivao neki poseban učinak. Sezonu je završio s 5 poena i 1,8 asistencija po utakmici pa je Washington odlučio 'ne pokupiti' njegov ugovor te je on u ovu sezonu ušao bez angažmana.

Odbio je Burke negarantirani ugovor kojeg mu je prošlog ljeta nudila Oklahoma, a u listopadu ga je potpisao New York koji ga je otpustio tri dana kasnije. Nakon što nije mogao naći NBA klub, Burke se odlučio na odlazak u razvojnu G-Ligu gdje je potpuno briljirao. Za Westchester Knicks je imao prosjek od 26,6 poena, 5,4 asistencija, 3,3 skoka i 1,9 ukradenu loptu što mu je donijelo novi ugovor s Knicksima kojeg je potpisao u siječnju ove godine.

Na početku je imao skromnu minutažu i isto takav učinak, a onda je počeo koristiti svoje prilike – po 18 poena Denveru i Phoenixu u vezanim utakmicama u siječnju, a pravi uspon je doživio od kraja veljače. Postigao je po 26 poena Orlandu i Bostonu, zatim 18 Golden Stateu, te polako preuzeo startnu ulogu u Knicksima. U ožujku ima spomenutih 14,5 poena i 4,6 po utakmici te je izborio status prvog playmakera iako ekipa iz New Yorka u svojem rosteru ima Franka Ntilikinu, Jarretta Jacka i Emmanuela Mudiayja. Dovoljno za novi ugovor?

(Germanijak.hr)

Učitaj još novosti