26. 03. 2018 - 21:30
Nova tragedija na sportskim borilištima: Preminuo američki...
907
Shares
Nova tragedija na sportskim borilištima: Preminuo američki košarkaš iz filijale Pistonsa

ZEKE UPSHAW

Nova tragedija na sportskim borilištima: Preminuo američki košarkaš iz filijale Pistonsa

26. 03. 2018 - 21:30
0
Shares

Američki košarkaš Zeke Upshaw preminuo je u 26. godini života nakon što je u subotnjoj utakmici razvojne NBA lige između Grand Rapids Drivea i Long Island Netsa doživio infarkt. Nesretni igrač je brzo prebačen u bolnicu gdje se borio za život od subote navečer do večeras, ali nažalost bitku je izgubio. Tragičnu vijest potvrdio je i njegov klub. Njegova majka Jewel zahvalila se svima koji su bili uz porodicu u ovim teškim vremenima.

"Doktori su uložili velike napore. Zeke nas je napustio u 11 ujutro. Hvala svima koji su se molili za njega i bili podrška mojoj porodici u ovim najtežim vremenima", poručila je neutješna majka. Upshaw je studirao na univerzitetima Illinois State i Hofstra. Igrao je drugu sezonu u filijali Detroit Pistonsa, a prosjek po utakmici bio mu je 8.5 poena.

26. godišnji Amerikanac je izgubio svijest oko minutu i pol prije kraja susreta i srušio se na parket. Nastala je velika drama, igrači su bili na rubu suza, a pomoć su mu pružili prisutni liječnici nakon čega je završio u bolnici. Tamo je potvrđeno kako je Upshaw doživio srčani udar i da je u kritičnom stanju. Nažalost, iz istog se nije uspio izvući...

Učitaj još novosti