14. 03. 2018 - 08:46
KAKO JE MOU TEATAR SNOVA PRETVORIO U KAZALIŠTE STRAVE Navijači...
907
Shares
KAKO JE MOU TEATAR SNOVA PRETVORIO U KAZALIŠTE STRAVE Navijači traže ostavku, legende kluba bijesne

I SANCHEZ NA UDARU

KAKO JE MOU TEATAR SNOVA PRETVORIO U KAZALIŠTE STRAVE Navijači traže ostavku, legende kluba bijesne

Index.hr
14. 03. 2018 - 08:46
0
Shares

Kazalište snova, kako se cijelo stoljeće tepa Old Traffordu, sinoć je za sve navijače Crvenih vragova izgledalo kao kazalište strave iz nekog najjeftinijeg horora. Sevilla je nakon 0:0 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka na svom Sánchez Pizjuán pobijedila Manchester United na mitskom engleskom stadionu i nakon punih 60 godina izborila je četvrtfinale elitnog nogometnog natjecanja.
 
Andalužani su i u prvom dvoboju nadigrali Engleze, sabili su ih u svojih 16 metara i samo zahvaljujući fenomenalnom Davidu De Gei koji je branio čuda, Mourinho se vratio na Otok čiste mreže i s konkretnim šansama da unatoč pragmatičnom, ali bijednom i siromašnom nogometu izborili plasman dalje. Ali, nogomet često zna biti pošten i hoće nagraditi onog koji želi igrati, a kazniti onog tko opstruira igru. Tužno je bilo slušati kako 70-ak tisuća navijača Uniteda u nekoliko navrata zviždi Mourinhu i svojim igračima na tragičnom nogometu koji su prezentirali protiv Seville.
 
Sevilla je bila puno bolja momčad, Andalužani su od početka znali što hoće i napadali su s ciljem da zbiju gol. S druge strane, Mourinho je još jednom, po tko zna koji put u karijeri, ''parkirao autobus'' u svojih 16 metara i čekao je nešto što sinoć, na sreću svih koji vole nogomet, nije dočekao. Mourinho će morati objasniti zašto je u ključnoj utakmici sezone na domaćem terenu u utakmici u kojoj je trebao gol započeo utakmicu s dva zadnja vezna (Matić i Fellaini)i na taj način potpuno odsjekao napad od sredine terena. Igrači Seville pruženi poklon su objeručke prihvatili i gospodarili su terenom kao da igraju protiv neke nižerazredne momčadi, a ne protiv kluba koji je u posljednjih nekoliko godina u momčad utukao nekoliko stotina milijuna eura.
 
U prvih 45 minuta Sevilla je imala nekoliko solidnih šansi, a domaća momčad prvi je put zaprijetila tek u 38. minuti. Da tragikomedija bude veća, prvi koji je pokušao matirati vratara Seville bio je Fellaini, šeprtljavi Belgijac, kojeg Mou već duže vrijeme tjera iz kluba. Sve ostale skupo plaćene zvijezde samo su statirale na travnjaku i gledale su kako im Španjolci drže lekciju iz modernog nogometa.
 
U nastavku utakmice činilo se da je Portugalac na klupi Uniteda još više zatvorio utakmicu, svjestan da iz igre ne može nauditi Sevilli, čekao je penale pa što bude. No, trener Seville Vicenzo Montella 20 minuta prije kraja povlači potez karijere. U igru uvodi Wissama Ben Yeddera, 27-godišnjeg francuskog napadača koji je u samo šest minuta provedenih u igri zabio dva gola i presudio kukavnom Unitedu. Odmah po završetku utakmice navijači Crvenih vragova tražili su ostavku Mourinha. Nakon zvižduka koji su parali uši na Old Traffordu, navijači šokirani viđenim na društvenim mrežama tražili su hitnu ostavku portugalskog trenera, koji je dokazao da nije dostojan slavnog i trofejnog nasljeđa sir Alexa Fergusona. 

"Mourinho bi trebao dobiti otkaz večeras. Ne sutra. Ne prekosutra. Večeras", "Mourinho, napusti moj klub. Ugodna noć", "Molim vas, samo želim čuti da je Jose Mourinho dobio otkaz", "Samo krivim Mourinha. Užasna taktika", samo su neki od komentara nezadovoljnih navijača Uniteda. Međutim, na presici nakon utakmice, ''Posebni'' nije djelovao nimalo zabrinuto ni posebno utučeno.
 
"U ovakvim mečevima uvijek je važan prvi gol. Pokušavali smo od prve minute biti agresivni, ali nismo uspjeli. Sevilla je jako dobro kontrolirala igru. Prvi gol nas je poremetio, a drugi nas je dotukao. Imali smo dobrih perioda, ne mogu reći da su moji igrači imali pogrešan stav i pristup. Izgubili smo i to je nogomet. Nije ovo kraj svijeta. Sutra je novi dan. Sretan sam što su barem igrači pokazali da su tužni i razočarani, da to nisu krili. Nemamo vremena za drame, u subotu nas čeka važna utakmica i odmah moramo početi raditi'', poručio je Jose nakon šokantnog ispadanja.

Ali, za razliku od bezbrižnog Mourinha, legende kluba s Old Trafforda Rio Ferdinand i Paul Scholes nisu bile nimalo sretne nakon blamaže.
 
"Izgledali su kao stranci na silu spojeni u jednu ekipu. Igrali su pažljivo, a u tim igricama moraš biti svjestan da hodaš po ivici. Za to je potreban karakter, a ova ga momčad nema", rekao je Ferdinand, koji smatra da je Mourinho kukavički ušao u utakmicu i da je previše defenzivno postavio tim.
 
"Bilo je mučno gledati, nedostaje želja, nema energije, ma ne mogu to ni objasniti", kazao je Paul Scholes, koji je tražio da se iz prvih 11 narednih utakmica ukloni Alexis Sanchez.

 

Učitaj još novosti