22. 02. 2018 - 08:46
Doktorska partija nepravedno zapostavljenog Kralja: Može li...
907
Shares
Doktorska partija nepravedno zapostavljenog Kralja: Može li ova igračina biti Zidaneov ključ za preokret sezone?!

MATEO KOVAČIĆ ODIGRAO ODLIČAN MEČ

Doktorska partija nepravedno zapostavljenog Kralja: Može li ova igračina biti Zidaneov ključ za preokret sezone?!

22. 02. 2018 - 08:46
0
Shares

Real Madrid je sinoć s 3:1 slavio kod Leganesa i vratio se u sami vrh Primere. Bio je to zaostali susret, a bitno je naglasiti da je Zinedine Zidane eksperimentisao sa sastavom. Na terenu nije bilo povrijeđenih Marcela, Kroosa i Modrića, dok je Cristiano Ronaldo dobio malo predaha.

Ukazanu priliku odlično je iskoristio Mateo Kovačić, a Opta donosi podatak da je mladi Hrvat odigrao ukupno 91 pas, od čega je čak 88 bilo uspješno! Logično, to je njegova najbolja statistika kada su dodavanja u pitanju na jednoj utakmici u Primeri. Kao šlag na tortu, u finišu je izborio i penal iz kojeg je Ramos pogodio za konačnih 3:1.

Osim što se istakao nizom preciznih paseva kojima je Real gradio igru te je izborio penal, izravno je sudjelovao i u prethodna dva gola svoje ekipe: dodao je za Casemira koji je bio asistent prvog gola, a onda i za Lucasa koji je dodao Brazilcu za drugi gol. Posebno ga je nahvalila ugledna "Marca" koja je zaključila kako je njegovo vrijeme došlo te da je uslijed ozljeda veznih igrača u idealnoj prilici nametnuti se Zidaneu. Sve upućuje na to da bi ovo mogao biti prijelomni trenutak u karijeri 23-godišnjeg veznjaka kojeg je i sam trener pohvalio nakon utakmice: "Svi su danas bili dobri, a posebno Mateo Kovačić koji u zadnje vrijeme igra jako dobro."

U infografiku u prilogu možete videti sve njegove pasove sa sinoćnjeg meča odigranog u predgrađu Madrida.

 

Učitaj još novosti