21. 02. 2018 - 22:41
Džekina majstorska asistentcija nedovoljna da se izbjegne...
907
Shares
Džekina majstorska asistentcija nedovoljna da se izbjegne poraz u hladnom Kharkivu

LIGA PRVAKA

Džekina majstorska asistentcija nedovoljna da se izbjegne poraz u hladnom Kharkivu

21. 02. 2018 - 22:41
0
Shares
U prvoj utakmici osmine finala Shakhtar je u Kharkivu, u sjajnoj utakmici preokrenuo vodstvo Rome i slavio s 2:1. Ukrajinsko vrijeme je baš kao i rusko u utakmici Europske lige između CSKA i Crvene zvezde bilo nemilosrdno pa su se igrači zagrjavali na -7°C. 
 
No bez obzira na hladno vrijeme, obje su momčadi otvoreno ušle u utakmicu pa je rezultat nakon sedam minuta mogao biti 1:1. Prvo je Fred zaprijetio Alissonu u četvrtoj minuti, a tri minute kasnije Džeko je dobro pucao, ali je njegov udarac odbranio Pyatov. U 20. minuti sjajnu priliku je propustio Manolas. Kolarov je izveo korner, grčki stoper bio je najviši u šesnaestercu, ali njegov udarac je prošao pored gola.
 
Već u sljedećem napadu, odlično su sarađivali Ünder, Perotti i Đzeko, no bh. reprezentativac nije dobro pucao s desetak metara. Sljedećih dvadeset minuta nije bilo pravih prilika, ali u 41.minuti Roma je došla do zasluženog vodstva. Zabio je Ünder svoj peti gol u posljednje četiri utakmice, a Turčinu je sjajno asistirao Dzeko.

Shakhtar je sjajno otvorio drugo poluvrijeme i već u 52. minuti Fonescina momčad je došla do izjednačenja. Dugu loptu poslao je Rakitsky, Ferreyra je ostao jedan na jedan s Manolasom kojeg uspješno savladao te je bez problema matirao Alissona. 

Četiri minute kasnije domaćini su skoro došli do potpunog preokreta, Marlos je primio loptu na šest metara, ali njegov dobar pokušaj fantastično brani Alisson. Brazilski golman je u 62. minuti pokazao zašto je ove sezone ponajbolji golman Serie A, Taison je sjajno naciljao desne rašlje Rominog gola, ali je Alisson još jednom sačuvao svoju mrežu.
 
Međutim, u 71. minuti Romin golman jednostavno nije imao šansi i Shakhtar je došao do preokreta. Fantastičan slobodan udarac, vrijedan pobjede s 18 metara izveo je Fred, koji je zabio prvi gol u ovoj sezoni Lige prvaka.
 
Domaća momčad je uspjela do kraja sačuvati svoju mrežu i doći do važne pobjede pred uzvrat u Rimu koji je na rasporedu 13. ožujka. Svih 90 minuta za Romu je odigrao Edin Džeko, dok Darijo Srna nije na popisu igrača ukrajinske momčadi zbog još uvijek neriješenog problema oko dopinga.
Učitaj još novosti