21. 02. 2018 - 22:38
Bez golova u Sevilli: De Gea čudima spašavao nemoćni...
907
Shares
Bez golova u Sevilli: De Gea čudima spašavao nemoćni Manchester United

LIGA PRVAKA

Bez golova u Sevilli: De Gea čudima spašavao nemoćni Manchester United

21. 02. 2018 - 22:38
0
Shares
Manchester United je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka odigrao 0:0 kod Seville, a za pozitivan rezultat najzahvalniji može biti Davidu de Gei koji ga je vrhunskim odbranama spašavao u više navrata.
 
Kada su početne postave u pitanju, jedino veće iznenađenje u redovima Manchester Uniteda bio je mladi 21-godišnji Scott McTominay koji je u veznom redu zamijenio Paula Pogbu. Do pred sam početak susreta bilo je dvojbeno hoće li Francuz zaigrati, ali kao i u susretu s Huddersfieldom proteklog vikenda, Mourinho ga je ostavio na klupi procijenivši kako njegovo najskuplje pojačanje nije dovoljno spremno.
 
Iako je ovo bio dvoboj dva posljednja osvajača Europske lige, u Engleskoj su ipak bili skeptični spram mogućnosti Seville, a bahatošču se posebno istaknuo analitičar Ray Wikins koji je rekao kako bi se Sevilla u Premier ligi najvjerojatnije - borila za ostanak!
 
Manchester United loše je ušao u utakmicu, nikako nije mogao iznijeti loptu na protivničku polovicu, a već u 17. minuti izgubio je Herreru koji je zbog ozljede morao napustiti igru. Tako je Paul Pogba ipak dobio željenu priliku u igri, a zanimljivo je da mu je to bio prvi ulazak s klupe u Ligi prvaka još od 2014. kada je u dresu Juventusa ušao kao zamjena u utakmici protiv Lyona. Romalu Lukaku našao se u prvoj ozbiljnijoj prilici na utakmici u 25. minuti, no sve je upropastio lošim udarcem vanjskim dijelom kopačke.
 
Kako je poluvrijeme odmicalo, Montellina momčad je postajala opasnija te je De Gea sve češće bio na kušnji, a prava uzbuđenja uslijedila su u posljednjim trenucima: u 45. minuti španjolski vratar sjajnom intervencijom spašava čisti gol N'Zonzija, a u idućoj minuti vrhunskim refleksom brani stopostotnu prigodu Muriela, koji je pucao s oko četiri metra.

U drugom dijelu gledali smo gotovo identične scene kao u početnih 45 minuta; Muriel, Navas i Vazquez bili su glavne prijetnje domaćina, a goste je spašavao De Gea koji se i u 64. minuti istaknuo fenomenalnom obranom. Tada je glavom tukao Lenglet, a Unitedov golman na kušnji je bio i par trenutaka kasnije kada je Correa lako prošao po desnoj strani, pa pucao preko gola.

Ubrzo je United poveo preko Lukakua, no slavlje nije bilo dugog vijeka, sudac je gol poništio zbog zaleđa. Portugalski trener na kraju je mogao biti zadovoljan što je susret zaključio čiste mreže, nakon nevjerojatna 25 udarca domaćina. Uzvrat na Old Traffordu igra se 13. marta.
Učitaj još novosti