13. 02. 2018 - 14:16
Idealna ekipa Lige prvaka: Parižani briljiraju, nema mjesta za...
907
Shares
Idealna ekipa Lige prvaka: Parižani briljiraju, nema mjesta za Messija, Redsi 'privatizirali' vezu

WHOSCORED

Idealna ekipa Lige prvaka: Parižani briljiraju, nema mjesta za Messija, Redsi 'privatizirali' vezu

13. 02. 2018 - 14:16
0
Shares

Nakon nekoliko mjeseci čekanja večeras nam se vraća najjače klupsko natjecanje na svijetu. Nokaut faza Lige prvaka kreće dvobojima Juventusa i Tottenhama, odnosno Basela i Manchester Cityja, a sutra nas očekuje spektakl nad spektaklima u kojem će se sučeliti aktuelni prvak Evrope Real Madrid i jedan od favorita za naslov PSG.

Pred početak takmičenja donosimo vam najbolju postavu nokaut faze Lige prvaka prema stranici WhoScored.com koja se bavi naprednom statistikom u nogometu.

Najbolji golman je Hugo Lloris koji je prema ranije navedenoj stranici u grupi imao prosječnu ocjenu 7.41.

U odbrani se nalaze dva igrača PSG-a, na desnoj strani je Dani Alves s prosječnom ocjenom 7.84, a na lijevoj Layvin Kurzawa s ocjenom 7.57. Poziciju stopera zauzeo je John Stones koji je s ocjenom 8.18 ujedno i najbolje ocjenjeni branič.

Vezni red „privatizirali“ su igrači Liverpoola, dva sadašnja i jedan bivši. Iako Roberto Firmino (8.33) i Mohamed Salah (8.29) u svojim klubovima igraju puno bliže golu, za potrebe ovog teksta morali smo ih gurnuti u vezu jer se nalaze na 4. i 5. mjestu najbolje ocjenjenih igrača, a prva tri su napadači. U vezi se još našao bivši igrač Liverpoola Philippe Coutinho (8.23).

Na krilima se nalaze Kylian Mbappe s prosječnom ocjenom 8.21 i Neymar koji je s ocjenom 9.24 ujedno i (uvjerljivo) najbolje rangirani igrač u grupnoj fazi natjecanja.

Napad je „rezerviran“ za drugog po ocjenama Harryja Kanea (8.54) i trećeg Cristiana Ronalda (8.24), prenosi Germanijak.

Koliko je ova momčad jaka dovoljno govori podatak da u njoj nema Edena Hazarda (8.00), Edinsona Cavanija (7.97), Lea Messija (7.94) i Kevina De Bruynea (7.92).

Iako ova momčad na papiru izgleda impresivno, ipak je preofanzivna za igranje ozbiljnog nogometa. Nekako mislimo kako bi ih nekakav Juventus, Chelsea ili Manchester United, koji nemaju niti jednog igrača u idealnoj postavi, lagano izbacili.

Šta vi mislite?

2

Učitaj još novosti