11. 02. 2018 - 17:09
Matt Ritchie prvim pogotkom u sezoni srušio Manchester United
907
Shares
Matt Ritchie prvim pogotkom u sezoni srušio Manchester United

PREMIER LIGA

Matt Ritchie prvim pogotkom u sezoni srušio Manchester United

11. 02. 2018 - 17:09
0
Shares

Fudbaleri Manchester Uniteda poraženi su u 27. kolu od Newcastle Uniteda rezultatom 1:0 (0:0).

Uvodni minuti susreta pripali su domaćinu, prva prilika viđena je već u šestoj minuti, kada je Jonjo Shelvey prihvatio jedan odbitak, uputio jako dobar udarac sa ivice šesnaesterca, ali je De Gea sjajno intervenisao.

U 32. minuti, prva prava prilika za United, u njoj se našao Jesse Lingard, ali je u situaciji jedan na jedna sa ofanzivcem "Đavola" kao pobjednik izašao debitant Martin Dubravka.

Samo pet minuta kasnije, nova prilika za United, ovoga puta još bolja, Matić je majstorski proigrao Martiala, ali ovaj nije savladao raspoloženog Dubravku.

U nastavku, nakon osam minuta igre Romelu Lukaku postiže gol, ali je on poništen zbog faula.

Samo par minuta kasnije, nova velika prilika za "Đavole", Alexis je nakon sjajnog pasa Lukakua izbio sam pred golmana domaćeg tima, obišao je Dubravku, ali je njegov udarac ka praznoj mreži izblokirao Lejeune.

Osam minuta kasnije, sjajna akcija Newcastlea nakon slobodnog udarca, Gayle petom spušta loptu ka Mattu Ritchieju, a bivši igrač Bournemouth postiže sjajan gol, prvi za njega u ovoj sezoni.

Pokušavali su fudbaleri Uniteda na sve načine da dođu do gola, imali su u posljednjim sekundama veliku priliku, ali je fantastični Dubravka zaokružio debi iz snova fenomenalnom intervencijom.

Nakon ovog trijumfa "Svrake" skaču na čak 13. mjesto na tabeli sa 28 bodova, United ostaje drugi sa duplo više bodova od današnjeg rivala, ali i 16 manje od prvoplasiranog Manchester Cityja.

Učitaj još novosti