10. 02. 2018 - 17:39
Wenger razočaran: Rezultat nije fer!
907
Shares
Wenger razočaran: Rezultat nije fer!

TRENER ARSENALA

Wenger razočaran: Rezultat nije fer!

10. 02. 2018 - 17:39
0
Shares

Menadžer Arsenala Arsene Wenger bio je razočaran ishodom u derbiju sjevernog Londona protiv Tottenhama.

Spursi su na Wembleyu savladali topnike 1:0, golom Harryja Kanea u 49. minuti, a Wenger najviše žali za propuštenim šansama u prvom poluvremenu.

"Kontrolisali smo igru, žalim zbog nekoliko šansi poslije kontra napada u prvom poluvremenu. Nismo bili stabilni, nismo bili mirni u presudnim trenucima. To ne možete raditi na ovom nivou. U drugom poluvremenu smo bili loši, primili smo jedan, a mogli smo još nekoliko. Na kraju smo mogli i do izjednačenja, ali nismo uspjeli. Teško je svariti ovakav meč. Nije fer rezultat, oba tima su imala šanse, s tim što smo ih mi propustili", istakao je Wenger poslije utakmice.

Topnici se sada nalaze u nezavidnoj situaciji, zauzimaju šesto mjesto sa 45 bodova, pet manje, uz meč više, od petoplasiranog Chelseaja i mjesta koje vodi u evropska takmičenja.

"Moramo da se borimo dokle god postoje matematičke šanse, koje sada nisu izgledne. Naravno da nisam sretan zbog svega. Kritikovao igrače ili ne, to je činjenično stanje", dodao je Francuz.

U narednom kolu, Arsenal na Emiratesu dočekuje Man. City, a prije toga ga očekuje put u Švedsku, na meč nokaut faze Lige Evrope protiv Ostersunda.

 

Učitaj još novosti