10. 02. 2018 - 17:26
Batshuayi nastavlja rešetati, goleade u Frankfurtu i Hoffenheimu
907
Shares
Batshuayi nastavlja rešetati, goleade u Frankfurtu i Hoffenheimu

BUNDESLIGA

Batshuayi nastavlja rešetati, goleade u Frankfurtu i Hoffenheimu

10. 02. 2018 - 17:26
0
Shares

Michy Batshuayi nastavlja rešetati u Bundesligi.

Ispostavilo se da je Borussia napravila pravi potez njegovim dovođenjem, i danas je donio pobjedu svom novom timu u meču protiv Hamburga.

Bilo je 2:0, prvi gol je postigao u 49. minuti nakon asistencije Christiana Pulišića, reprezentativca SAD-a. Pulišić je sigurno želio šutirati u gol, na loptu je uklizao Batshuayi i pogodio za 1:0. U drugoj minuti nadoknade gol postiže i Mario Gotze nakon asistencije Schurrlea za konačnih 2:0.

Goleada je viđena u Frankfurtu gdje je gostovao Keln.

Luka Jović sjajno je asistirao Ante Rebiću u 15. minuti, a ovom nije bilo teško da postigne gol za 1:0.

Koln je kasnije izjednačio preko Teroddea nakon penala, ali su Russ, Falette i Wolf uspjeli da razbiju posljednjeplasiranu ekipu na tabeli Bundeslige. Terodde je svojim drugim golom samo ublažio poraz.

U Leipzigu se raduju porazu Leverkusena, sada su sami na drugoj poziciji pošto je Bayer poražen na svom terenu od Herthe rezultatom 0:2, a strijelci su bili Lazaro i Kalou.

Hannover je stigao do veoma bitnih bodova protiv Freiburga, bilo je 2:1. Anton je doveo domaće u prednost u 28. minuti utakmice, da bi Klaus bio siguran u 54. minuti. Gostima nadu daje Gulde u 88. minutu, ali je na tome ostalo.

Goleada i u Hoffenheimu, vidjeli smo šest golova. Domaći su poveli preko Szalaija u 27. minuti, da bi za Mainz izjednačio Berggren u 28. minuti meča. U nastavku Kramarić pravi šou na terenu, postiže dva gola, u 67. i 88. minuti kada je potvrdio pobjedu, a prije njega je i Szalai ponovo bio strijelac. Za goste je Berggren ponovo pogodio u 80. minuti.

 

Učitaj još novosti